Woonbeton de perfecte basis

Ben je op zoek naar een natuurlijk ogende vloerafwerking die in diverse kleuren mogelijk is? Dan is woonbeton zeker een aanrader! Woonbeton is een cementgebonden gietvloer van 3 a 4 mm dik die op elke ondergrond aangebracht kan worden. In onderstaande blog gaan wij dieper in op de vraag wat woonbeton nou precies is.

woonbeton

Wat is woonbeton

Woonbeton heeft een natuurlijke uitstraling en is hierdoor de perfecte basis voor spraakmakende interieurs. Tevens is het gemaakt van natuurlijke materialen en daarmee de meeste duurzame gietvloer in zijn klasse. Het is een cementgebonden minerale gietvloer met een robuuste look en een naadloos karakter. De topcoat zorgt ervoor dat de vloer jaren meegaat en eenvoudig in onderhoud is. Tevens heeft woonbeton ook een vloeistofdicht karakter, waardoor het ook perfect toepasbaar is in de keuken. Vloeistoffen als koffie of wijn krijgen nauwelijks de kans om een vlek in het woonbeton achter te laten. Hierdoor geniet je jarenlang van je gietvloer!

Effect van doorwerking

Woonbeton is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie woningen. Echter werkt de ondervloer van een nieuwbouw woning vaak heftiger dan die van een renovatie woning. Hierdoor kan het beton bij heftige werking van de ondervloer scheurtjes vertonen. Dit kan ervaren worden als een inherente en soms wel charmante eigenschap van het product. Heb je dit liever niet? Dan adviseren wij om voor een Solo Life of Solo One gietvloer te kiezen. Dit is een PU gietvloer welke elastisch is en niet kan scheuren.

Woonbeton kan op vrijwel iedere ondergrond aangebracht worden, van een zandcement of anhydriet dekvloer tot hout of tegels. Afhankelijk van het type ondergrond zal de ondergrond eerst voorbewerkt moeten worden voordat het woonbeton aangebracht kan worden. Daarnaast is het goed te combineren met vloerverwarming. De combinatie beton en vloerverwarming zorgt namelijk voor een optimaal rendement. Het kan dan ook zeker de moeite waard zijn om bij een renovatie woning eerst vloerverwarming aan te brengen voordat het woonbeton wordt aangebracht.

 

Woonbeton aanbrengen

Om woonbeton aan te brengen zal de ondervloer eerst geschuurd en voorbereid moeten worden. Als dit gebeurd is kunnen er twee harde onderlagen aangebracht worden. Daarop wordt de eerste kleurlaag van het woonbeton aangebracht en daaropvolgend de tweede kleurlaag. Tussen de eerste en de tweede kleurlaag zit een verschil in kleur. De blend van deze twee kleuren geeft een levendig effect aan het woonbeton. Na een dag uitharding gaan wij de vloer polijsten. Het polijsten zorgt ervoor dat de structuur van het woonbeton zichtbaar wordt maar wel een vlak en strak gevoel geeft. De vloer wordt vervolgens tweemaal voorzien van een waxlaag. Deze wax beschermt het woonbeton tegen vlekken en zorgt voor een onderhoudsvriendelijk karakter.

Na het aanbrengen van het woonbeton moet de vloer eerst 24 uur uitharden. Het is dan niet mogelijk de vloer te betreden of te bekijken. Zo krijgt vuil en stof ook geen kans om in de vloer te dwarrelen. Na 24 kun je de vloer betreden zonder schoenen. De volledige uitharding van het woonbeton duurt in totaal 5 dagen. Daarna kan de vloer helemaal in gebruik worden genomen.

 

Kosten

De kosten van woonbeton varieert tussen de € 90 en € 110 per vierkante meter. Hierbij gaan wij uit van een vloeroppervlak tussen de 80 en 140 vierkante meter. De exacte kosten van woonbeton zijn afhankelijk van de soort ondergrond en de conditie daarvan, het benodigde materiaal en de reis- en eventuele verblijfskosten. Om een betere indicatie te krijgen kan je altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.

 

Verschil woonbeton en gietvloer

In vergelijking met een PU Gietvloer heeft woonbeton een echte authentieke uitstraling. Beide vloeren zijn naadloos en volledig vloeistofdicht. Het grootste verschil tussen beide gietvloeren is dat beton bij heftige werking vanuit de ondervloer scheurtjes kan vertonen. Wanneer je dit liever niet hebt kan je beter kiezen voor een PU Gietvloer. Dit is namelijk een elastisch product wat niet kan scheuren.

Daarnaast is het materiaal van beide vloeren anders. Woonbeton is een cementgebonden gietvloer en een PU gietvloer is een kunststof gietvloer. Hierdoor zijn de vloeren qua uitstraling niet met elkaar te vergelijken.

Woonbeton is gemaakt van Franse mineralen en is verkrijgbaar in 15 verschillende kleuren, voornamelijk beton- en aardetinten. Van het echte betonnen grijs tot de warmere bruintinten, voor ieders smaak zit er iets tussen. Voor de PU Gietvloer werken wij met een vast assortiment van 60 kleuren, maar zit hier de juiste kleur niet tussen dan kan elke kleur van RAL, Sikkens en NCS gemaakt. Uiteindelijk is de keuze tussen woonbeton of gietvloer vaak een kwestie van smaak en wat bij de woning past.

Zoals je hebt kunnen lezen heeft woonbeton aardig wat voordelen. Het is slijtvast, vloeistofdicht, goed te combineren met vloerverwarming en is makkelijk in onderhoud. Mocht je nog vragen hebben of de vloer in het echt willen bekijken? Neem dan gerust contact op met onze showroom en wij helpen je graag verder!

woonbeton solo