Combineer deze woonaccessoires met een gietvloer

Licht, donker of levendig; een gietvloer is de ideale basis voor de rest van je interieur. Sommige mensen zijn bang dat hun interieur kil wordt met een gietvloer in de woonkamer, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Je kunt er juist alle kanten mee op. Of je nu van strak en modern, industrieel, Scandinavisch design of warm en natuurlijk houdt, met de juiste woonaccessoires bij jouw gietvloer maak je jouw interieur helemaal af!

Een lekker zacht vloerkleed

Een vloerkleed is een perfecte sfeermaker. Zeker in grote ruimtes kan een vloerkleed de ruimte breken en extra sfeer creëren. Bijvoorbeeld door een groot kleed onder de salontafel te leggen en door te laten lopen tot onder de bank of stoelen. Ook voor kleine kinderen is een vloerkleed ideaal. Het vormt een lekker zachte ondergrond om eindeloos op te spelen. Voor een minimalistische uitstraling kies je voor een lichte kleur of grafisch design. Liever wat meer pit in je interieur? Ga dan juist voor kleur en contrast.

stalen deur met gietvloer

Woonaccessoires bij gietvloer | Haal buiten naar binnen met planten

Dat een gietvloer niet alleen geschikt is voor een industrieel interieur, bewijst deze groen-trend. Gietvloeren zijn er in oneindig veel kleuren en dessins, zo ook in vele natuurlijke tinten. Denk aan beige en zandkleuren, warm grijs, groengrijs en leemkleuren. Kleuren die uitstekend combineren met een groen en natuurlijk interieur. Planten zijn hierbij de perfecte interieuraccessoire. Combineer verschillende planten in diverse hoogtes of – voor de echte durfal – maak een compleet groene muur van hangplanten in je woonkamer.

PU Gietvloer
PU Gietvloeren

Grote stijlvolle lampen in combinatie met een gietvloer

Verlichting was jarenlang een ondergeschoven kindje in interieurland, maar tegenwoordig eist ze steeds meer een hoofdrol op. En niet geheel onterecht, want de juiste lampen kunnen echt het verschil maken in je interieur. Houd je van een modern en clean interieur met elegante eenvoud? Combineer dan eens een betonlook gietvloer met grote stijlvolle lampen met een minimalistisch design. Vorm en symmetrie zijn daarbij belangrijk. Denk aan twee gelijke vloerlampen aan weerszijden van de woonkamer of een strakke hanglamp met geometrische vormen boven de eettafel.

PU gietvloer

Grote woonkussens en ronde vormen

Heb je een gietvloer in combinatie met vloerverwarming? Dan is het zeer aangenaam om op de vloer te zitten of liggen. Bijvoorbeeld om met de kinderen of de hond te spelen, televisie te kijken of even een tijdschrift te lezen. Lekkere grote woonkussens of een gebreide poef versterken deze ongedwongen sfeer en geven je interieur een gezellige en levendige uitstraling. Door je strakke gietvloer op deze manier te combineren met warme kleuren, contrasterende materialen en ronde vormen maak je je interieur warm en behaaglijk. Kortom, een interieur waar geleefd wordt en waar iedereen welkom is.

Tot slot: eindeloos variëren dankzij veelzijdigheid

Kortom, een gietvloer past dus uitstekend bij de meest uiteenlopende woonaccessoires. En dat niet alleen, juist door deze veelzijdigheid kun je eindeloos variëren. Van industrieel naar retro of van minimalistisch naar natuurlijk groen, met de juiste combinatie van kleuren, materialen en accessoires creëer je zo een heel andere sfeer in huis. Met dezelfde gietvloer.

Wil je meer inspiratie of informatie over onze gietvloeren? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten beantwoorden graag al je vragen.