Welke kleuren gietvloeren zijn er? 4x inspiratie

Bij alle onderdelen van het interieur zoals meubels, decoraties, gordijnen is het kiezen van de juiste kleur vaak een moeilijke opgave. De kleur heeft namelijk een grote invloed op de gehele uitstraling van een ruimte. Dat is bij het kiezen van de juiste kleur gietvloer niet anders. Gietvloeren zijn er namelijk in heel veel verschillende kleuren en tinten, en bepalen voor een zeer groot deel de sfeer in je interieur. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Ter inspiratie laten we je in dit artikel een aantal voorbeelden zien en vind je onderaan een kleurenoverzicht van onze gietvloeren

1. Witte gietvloer – Een neutrale gietvloer

Wit is neutraal en dus altijd een veilige keuze. Met een witte gietvloer of lichtgrijze gietvloer creëer je een canvasdoek voor je interieur; het is de ideale basis waarmee je makkelijk kunt combineren. De basis van je ruimte is strak, en met de objecten en meubels in het interieur kun je de gewenste sfeer creëren. Zo vormt een gietvloer in het wit een mooie combinatie met hout.

gietvloer wit

2. Groene gietvloer – Een opvallende vloer

Het bovenstaande voorbeeld kun je ook precies omdraaien. Laat niet je interieur maar je vloer er echt uitspringen en de sfeer bepalen. Kies daarbij voor wat meer neutrale meubels in je interieur. Een gietvloer met een kleur, zoals een groene gietvloer of met een donkere tint heeft over het algemeen een warmere uitstraling dan een witte gietvloer. Zo brengen natuurlijke groentinten rust en balans in je interieur, en combineren ze goed met stoere materialen zoals leer en staal. Denk van tevoren goed na over de meubels die je bij deze opvallende gietvloer wilt combineren; wel zo verstandig!

gietvloer groen

3. Grijze gietvloer – Een warme en strakke vloer

Wanneer je aan een gietvloer denkt, is de kans groot dat je aan een gietvloer met grijstinten denkt. Dat is niet zo gek, een gietvloer in het grijs is het meest bekend en erg populair. Een grijze gietvloer vormt een middenweg tussen neutraal wit en een warme kleur. Hierdoor creëert deze vloer zowel een warme uitstraling als een strakke look. Bovendien is een grijze gietvloer neutraal genoeg om er verschillende soorten meubels en decoratie mee te combineren. Zo staat een warme grijstint bijvoorbeeld erg stijlvol in een donker interieur. Daarnaast past een grijze gietvloer ook uitstekend in een minimalistisch en industrieel interieur. Je ziet het, met een grijze gietvloer kun je ontzettend veel kanten op! Wij bieden gietvloeren in heel veel verschillende grijstinten. Onderaan dit artikel vind je een overzicht van alle beschikbare kleuren.

grijze gietvloer

4. Betonnen gietvloer in natuurtint – Een robuuste gietvloer

Door te kiezen voor een betonnen gietvloer in een natuurtint creëer je een rauwe en robuuste uitstraling, waardoor deze vloer zich uitstekend leent voor een industrieel interieur. Deze vloer bieden wij in allerlei verschillende natuurtinten. Met de verschillende kleuren kun je je interieur stoerder, warmer of rustgevender maken. Daarnaast kun je ook kiezen voor verschillende gradaties van de structuur namelijk: rustig, medium en druk. Hiermee maak je de gietvloer zeer robuust of creëer je juist een lichte rauwe look. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat!

cementgebonden gietvloer

Gietvloer kleuren – Kleurenoverzicht SOLO Gietvloeren

Wij van Solo Gietvloeren geloven dat de vloer de basis van je interieur vormt. Door de juiste kleur te kiezen breng je meer eenheid in je woning. Daar helpen wij graag bij! Hieronder vind je een kleurenoverzicht van onze gietvloeren.

Solo Life kleurencollectie – verschillende kleuren gietvloer

De Solo Life is een levendige PU Gietvloer. Door de mix van twee verschillende tinten ontstaat er een betonlook effect; een gietvloer die eruit ziet als een betonnen gietvloer maar in werkelijkheid een kunststof gietvloer is. Je kunt de structuur van de vloer zelf bepalen. Om je te ondersteunen bij het kiezen van de juiste kleur en structuur, kunnen wij samples op maat  maken.

kleurcollectie Solo Life gietvloeren

Solo One – verschillende gietvloer kleuren

De Solo One gietvloer is een unieke PU gietvloer in één geheel. De vloer wordt namelijk aangebracht in één egale kleur. De Solo One gietvloer is in talloze kleuren beschikbaar. Wij werken met NCS, Sikkens, RAL en Farrow & Ball kleuren. Kun je de juiste kleur niet vinden? Dan maken wij graag samples op maat!

kleurencollectie Solo One gietvloeren

Solo Betonfloor – verschillende kleuren gietvloeren

De Solo Betonfloor is een cementgebonden gietvloer met een robuuste uitstraling, die beschikbaar is in diverse natuurtinten.Solo Betonfloor kleurencollectie

Wil je meer weten over de beschikbare kleuren voor jouw gietvloer? Of wil je graag hulp bij het kiezen van de juiste kleur? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!