Een waterdichte cement gietvloer; wat houdt dit in?

Een waterdichte cementgebonden gietvloer of betonvloer is een dekvloer op basis van cement. Kenmerkend voor dit soort vloeren is de robuuste uitstraling en het naadloze karakter. Veel mensen kiezen dan ook heel bewust voor een cementgebonden gietvloer vanwege deze eigenschappen. Cement is van nature echter ook erg poreus. Logisch dus dat we regelmatig de vraag krijgen in hoeverre een cementgebonden gietvloer waterdicht is. Hoe dat precies zit, lees je hier.

Wat is precies een cementgebonden gietvloer?

Een cementgebonden gietvloer is een vloer die bestaat uit een cementlaag en één of meerdere beschermlagen die met de hand worden uitgevlakt. Onze Solo Betonfloor bestaat uit 5 verschillende lagen, waarbij iedere laag zijn eigen specifieke kenmerken en kwaliteiten heeft. Zo zorgen de onderste lagen voor een optimaal rendement in combinatie met vloerverwarming en geven de cementgebonden minerale toplagen de vloer een robuust uiterlijk en natuurlijke feel. De mineralen in de toplaag worden vermengd met zuivere pigmenten voor een heldere kleur. Je bepaalt zelf hoe druk of rustig de structuurtekening van de vloer moet worden. Na het aanbrengen van de afwerklaag, polijsten we de betonnen gietvloer waardoor de aangebrachte structuurtekening extra geaccentueerd wordt. Tot slot wordt de vloer geïmpregneerd en voorzien van een topcoat waardoor de vloer beschermd is tegen beschadigingen en makkelijk te onderhouden is.

Waterdichte cementgebonden gietvloer

Hoe wordt een cement gietvloer waterdicht?

De matte topcoat waarmee de vloer afgelakt wordt, is vuil- en waterafstotend. Wanneer deze toplaag echter door intensief gebruik beschadigd raakt, dan loop je het risico dat je betonnen gietvloer niet meer waterdicht is. Gelukkig hebben we daar wat op gevonden! Door gebruik te maken van nieuwe verbindingen in de onderste lagen, is de cementgebonden gietvloer al vloeistofdicht zonder toplaag. Hierdoor zijn ontsierende vlekken op je mooie Solo Betonfloor verleden tijd en heb je altijd een waterdichte cement gietvloer!

Is een toplaag nog wel nodig dan?

We voorzien de waterdichte cementgebonden gietvloer wel nog van een topcoat. Deze topcoat is namelijk een extra bescherming én het zorgt ervoor dat je je betonfloor makkelijk kunt onderhouden. Stof, vuil en zand zijn dankzij de toplaag eenvoudig te verwijderen met een stofwisser, zachte bezem of stofzuiger met zachte borstel. Vlekken verwijder je simpelweg met een microvezeldoekje of vlakmop. Zo blijft de cementgebonden gietvloer in topconditie.

Verliest de vloer hierdoor niet zijn robuuste karakter?

Deze nieuwe verbinding zorgt weliswaar voor een iets andere look, maar toch blijft het kenmerkende robuuste karakter van een betonvloer behouden. De cementverbinding wordt door de nieuwe manier van werken namelijk minder poreus en daardoor vloeistofdicht en iets gladder. Wij begrijpen echter goed dat de charme van een cementgebonden gietvloer juist zit in het stoere, ruwe en robuuste gevoel dat de vloer oproept. Daarom zorgen wij er met de juiste kleuren, structuren en afwerking voor dat de vloer precies zo stoer, robuust of industrieel wordt zoals jij wilt.

Meer informatie of inspiratie?

Neem gerust een kijkje op onze inspiratiepagina voor veel mooie voorbeelden van betonnen gietvloeren. Wil je graag meer weten over de samenstelling, eigenschappen of het onderhoud van de Solo Betonfloor? Neem dan contact met ons op. Onze deskundige medewerkers beantwoorden graag al je vragen.