Een stijlvolle betonnen wand (Solo Wall) voor in huis; wat kost dit?

De meeste mensen zijn wel bekend met een betonnen gietvloer, misschien heb je zelfs wel een mooie gietvloer in je huis. Dat een dergelijke naadloze afwerking ook toepasbaar is op wanden, is minder bekend. Een stijlvolle betonnen wand is namelijk prachtig in een modern interieur, maar ook zeer geschikt als strakke afwerking van je badkamer, toilet of keuken. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden en kosten? Lees dan snel verder!

Een cementgebonden wandafwerking

De Solo Wall is ambachtelijk cementgebonden stucwerk. Deze cementgebonden minerale structuur zorgt voor een natuurlijke en robuuste look die dankzij de Ecoseal toplaag waterafstotend en vloeistofdicht is. Bovendien is het uiterst makkelijk in onderhoud. Ideaal dus voor natte ruimtes zoals je keuken of badkamer. Zeker als je het combineert met een gietvloer.

betonnen wand badkamer

Brede natuurlijke kleurencollectie

De unieke kleurenlijn van de Solo Wall is compleet op maat ontwikkeld om perfect te matchen bij je vloer en de rest van het interieur. Je kunt kiezen uit zo’n 20 verschillende kleuren en diverse structuren. Van heel rustig tot heel levendig. De Franse pigmenten in de cementgebonden minerale pleisterlagen zorgen daarbij voor heldere en natuurlijke kleurschakeringen.

Betonnen wand: 5 verschillende lagen

Een van de belangrijkste onderdelen van een goede wandafwerking is de ondergrond. De Solo Wall kan worden aangebracht op een behangklare ondergrond; bij voorkeur een Ardex A950 of Knauf Aquastuc onderlaag. Hier overheen brengen onze deskundige vakmensen de 5 lagen van de Solo Wall aan. Deze 5 lagen bestaan uit:

  1. Een primer en glasvliesbewapening voor de juiste hechting.
  2. Een cementgebonden minerale pleisterlaag.
  3. Nog een cementgebonden minerale pleisterlaag, gevolgd door een polijstbeurt.
  4. Een impregneerlaag.
  5. De matte Ecoseal.

Houd er rekening mee dat het aanbrengen van al deze lagen 5 dagen duurt, maar dan ben je wel verzekerd van een duurzame en kwalitatief hoogwaardige wandafwerking.

Prijzen per vierkante meter

De prijzen variëren afhankelijk van het aantal vierkante meters. Ben je van plan om meerdere wanden te laten voorzien van cementgebonden stucwerk? Dan loont het om dit in één keer te laten doen. Hoe meer oppervlakte, hoe goedkoper het namelijk wordt per vierkante meter. Dit heeft te maken met de kosten van de materialen en het feit dat het aanbrengen een arbeidsintensieve klus is. Om een beeld te krijgen: de prijzen starten bij € 185,- per m2 en kunnen dalen (staffelgewijs) tot zo’n € 145,- per m2, inclusief arbeidsloon, btw en voorrijkosten.

Hebben wij je met dit artikel over de streep getrokken en wil je graag weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Of heb je nog vragen en wil je meer informatie over de mogelijkheden van een stijlvolle betonnen wandafwerking? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!