Wat is een polyurethaan gietvloer precies? Wij leggen het uit

Polyurethaan, oftewel PU gietvloeren zijn vanwege hun luxe naadloze uitstraling zeer populair. De kans is dus groot dat je de gietvloer voorbij hebt zien komen in artikelen over woontrends, in lifestylemagazines of misschien wel bij vrienden of kennissen thuis. Ben je geïnspireerd geraakt door de vele mogelijkheden en wil je meer te weten komen over dit type vloer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij vertellen je graag alles over deze populaire vloer. 

Wat is polyurethaan gietvloer?

Polyurethaan is een vloeibare kunststof polymeer die na droging zowel harde als flexibele eigenschappen heeft. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat polyurethaan gietvloeren goed zijn toe te passen in nieuwbouwwoningen. Door de hoge buig- en treksterkte kan het materiaal vrijwel niet scheuren; dit kan gegarandeerd worden als de omstandigheden naar wens zijn. Daarnaast vloeit de polyurethaan gietvloer strak en egaal uit waardoor het prettig schoon te houden is. Tevens is de Polyurethaan kwaliteit  erg hoog. Zo is het materiaal vrij van chloor, lood en zink, dampt het niet en is het niet schadelijk voor mens en milieu.

Polyurethaan gietvloer

Hoe wordt een polyurethaan vloer aangebracht?

Een gietvloer wordt opgebouwd uit verschillende lagen. Iedere laag heeft unieke eigenschappen. Eerst wordt de ondervloer geïnspecteerd en vlak gemaakt. Vervolgens wordt er een primer aangebracht die ervoor zorgt dat de gietvloer een optimale hechting heeft aan de ondervloer. Voor de Solo Life en Solo One gietvloer is de derde stap het aanbrengen van een onderlaag die ervoor zorgt dat de ondergrond volledig strak en vlak wordt. Deze laag zorgt voor een perfecte warmteverdeling bij vloerverwarming. Vervolgens is het tijd voor het aanbrengen van de gietvloer zelf. Afhankelijk van de look en het type vloer waar je voor kiest, bestaat deze laag uit een egale kleur of uit twee gemengde kleuren. Tot slot wordt de vloer afgelakt met een matte topcoat. Hierdoor wordt de vloer beschermd tegen krasjes en beschadigingen.

Welke kleuren en afwerkingen zijn er?

Polyurethaan vloeren zijn er in verschillende afwerkingen en kleuren. Zo kun je kiezen voor een hele strakke vloer of een levendige betonlook vloer. En alles ertussenin. Zoals je hierboven al kon lezen, kan een gietvloer bestaan uit een egale kleurlaag, maar ook uit een combinatie van meerdere tinten zodat er een levendig effect ontstaat. Beide type vloeren zijn in principe leverbaar in vrijwel iedere NCS of RAL-kleur. Liever een vloer met een robuust karakter? Kies dan voor een cementgebonden gietvloer. Dit type vloer heeft een stoere uitstraling en is er in verschillende natuurtinten.

Overweeg je om ook een polyurethaan gietvloer in je huis aan te laten brengen, kijk dan eens rustig rond op onze website. Je vindt hier genoeg inspiratie en mogelijkheden qua materialen en kleuren. Heb je verder nog vragen, wil je een kleurafspraak maken of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op, dan helpen we je graag verder!