Wat is een gietvloer?

WAT IS EEN GIETVLOER?

Een gietvloer is naadloos, vochtwerend en brandbestendig.  Een (goed aangebrachte) vloer is sterk, slijtvast, bestand tegen vlekken, goed schoon te houden en eenvoudig in onderhoud. Een mooie lijst van kwaliteiten, maar de grootste afweging is vaak het esthetisch effect; een strakke vloer met een moderne uitstraling. Een gietvloer brengt eenheid in het interieur door ruimtes naadloos en drempelloos in elkaar over te laten lopen. 

Zo’n vloer wordt vloeibaar met de hand gegoten, opgebouwd in 2 tot wel 6 lagen, afhankelijk van de ondergrond. Wanneer gestart wordt, kan niet gestopt worden. Dat komt omdat de kunststoffen tijdens het applicatieproces gemengd worden en dan beginnen met uitharden. Tussendoor stoppen of een stukje opnieuw doen is er dus niet bij. Het aanbrengen van zo’n vloer vraagt daarom om ervaring en kunde.

Er zijn veel soorten gietvloeren, onderverdeeld in gietvloeren met een cementgebonden basis (zoals beton), epoxy gietvloeren (kunststof vloer met een hoogglans uiterlijk) en de polyurethaan gietvloer. De polyurethaan vloer (afgekort PU) is het meest geschikt voor toepassing in een woning door zijn scheuroverbruggende kwaliteiten. Een PU vloer is poriëndicht en heeft een hoge slijt- en krasvastheid.
PU gietvloeren worden vaak in zijdeglans of mat afgewerkt, en zijn in vele RAL, Sikkens of NCS kleuren verkrijgbaar. Door het mixen van twee kleuren kan de uitstraling van beton worden verkregen.

Een Polyurethaan vloer voelt warm en zacht aan en is daarnaast zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming. Solo heeft meer dan 35 jaar ervaring en veel positieve beoordelingen. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.