Vooroordelen over gietvloeren

Vooroordelen gietvloer

Als je begint over een gietvloer zullen er mensen zijn met vooroordelen die zeggen dat een gietvloer niet geschikt is als afwerkvloer. Krast snel, verkleurt snel, vlekken als je iets laat vallen of kan scheuren. Er komen genoeg horror scenario’s voorbij. Terwijl een gietvloer juist een goeie basis kan zijn voor je interieur. Laat je wel altijd goed informeren over het soort gietvloer en de eigenschappen daarvan.

Welke soort gietvloer?

Om te weten welke eigenschappen bij een gietvloer horen is het belangrijk te weten wat voor soort gietvloer je uitzoekt. Je heb een PU gietvloer, Polyurethaan Gietvloer, of de Betonfloor, een cementgebonden gietvloer. Beide vloeren hebben veel gelijke eigenschappen, maar er zijn ook wel een paar grote verschillen tussen beide producten. Een PU Gietvloer is een kunststof gietvloer. Doordat het een kunststof gietvloer is is het een elastisch product en daarmee ook zeker geschikt voor bijvoorbeeld nieuwbouw woningen. De Betonfloor is een cementgebonden gietvloer. Daarin heb je eigenlijk al het grootste verschil te pakken, namelijk het materiaal. Omdat het ander materiaal is is de uitstraling van beide type gietvloeren ook totaal anders.

Gietvloer nieuwbouw woning

De meeste vooroordelen over gietvloeren bestaan over nieuwbouw woningen. Een gietvloer kan zeker in een nieuwbouw woning toegepast worden. Het klopt wel dat een nieuwbouwwoning meer spanning kent dan bestaande bouw. Het is echter onjuist dat nieuwbouw en een gietvloer een slechte combi is. Met het juist materiaal en behandeling kan een gietvloer namelijk toegepast worden in een nieuwbouw woning. Een PU gietvloer is bijvoorbeeld scheuroverbruggend. Een cementgebonden gietvloer daarentegen kan bij heftige werking vanuit de ondervloer scheurtjes vertonen. Stiekem is dit misschien ook wel iets de charme van het product. Omdat die robuuster is en meer leeft hoor het ook wel bij de vloer. Als dit alles binnen je verwachtingen ligt kan een gietvloer zeker toegepast worden in een nieuwbouw woning!

vooroordelen van een gietvloer in nieuwbouw

Gietvloer krast snel

Elke vloer krast naarmate je hem gebruikt, een gietvloer is hier niet anders in. Wat aan te raden is is een grote schoonloopmat bij de voordeur te nemen. Hierdoor verlies je veel vuil wat niet op de vloer terecht komt. Daarnaast is het gebruik van viltjes ook altijd aan te raden. Ga dan niet voor plakviltjes, maar voor viltjes die je in de stoel zelf bevestigd. Hierdoor heb je een goeie bescherming van je vloer wat je uiteindelijk terug gaat zien in je gietvloer. Veel mensen denken dat een gietvloer niet kan tegen huisdieren of bijvoorbeeld naaldhakken. Echter is dit niet waar! De laatste laag van een gietvloer is een matte topcoat die de vloer beschermt tegen krasjes. Na zoveel jaar kan je er zelfs voor kiezen om de vloer opnieuw af te lakken, dan ziet die er eigenlijk weer als nieuw uit!  Daarnaast hebben wij net een nieuwe gietvloer geïntroduceerd welke echt krasvast is; de Milestone. Lees in onze nieuwste blog meer informatie over dit product.

Een gietvloer is sfeerloos

Misschien wel het meeste gehoorde vooroordeel is dat een gietvloer sfeerloos is. Dat een gietvloer koud en kil aanvoelt en alleen in grijs toegepast kan worden. Wellicht als je voor een wat koelere grijs tint gaat, dat dit waar is maar er is zoveel meer dan dat mogelijk. Een gietvloer kan namelijk in iedere RAL, Sikkens en NCS kleur toegepast worden. Denk aan de echte zand tinten, meer taupe tinten of zelf een olijfgroenen gietvloer, het kan allemaal! Daarnaast heb je bij PU Gietvloeren nog de keuze of je voor één egale gietvloer gaat, de Solo One, of voor een betonlook gietvloer, de Solo Life. Bij de Solo Life variant krijg je iets meer diepte door de werking in de vloer en daardoor brengt de vloer ook meer warmte met zich mee. Genoeg keuze dus!

Een gietvloer is dus hartstikke geschikt voor woningen! Laat je wel goed informeren of het soort gietvloer en de eigenschappen daarvan. Benieuwd hoe de vloeren er in het echt uitzien? Plan een afspraak in in onze inspiratieruimte en wij helpen je graag verder!