De voordelen van een PU gietvloer

Oorsprong Gietvloer

Waar een gietvloer tegenwoordig niet meer weg te denken is in particuliere woningen ligt de oorsprong van de gietvloer in de industrie. Dit waren voornamelijk epoxy gietvloeren. De epoxy gietvloer werd gekozen door zijn vloeistofdichte karakter, zuur en chemische resistentie en de hardheid. De vele voordelen maakten de epoxy gietvloer in de jaren 60 populair voor fabrieken, productiehallen, parkeergarages en magazijnen.

Het naadloze karakter sprak ook de particuliere markt aan, alleen hebben woningen andere behoeftes dan bijvoorbeeld een kantoorpand. Zo ontwikkelde de gietvloer zich steeds verder en is vandaag de dag een gietvloer niet meer weg te denken!

Voordelen gietvloer

Eigenschappen Gietvloer

De epoxy gietvloer wordt over het algemeen in een gegoten substantie en in een naadloos geheel toegepast. Daarnaast heeft een epoxy gietvloer een vloeistofdicht karakter, zuur en chemische resistentie en is het bikkel en bikkel hard. Deze hardheid zorgt er echter ook voor dat wanneer er vanuit de ondergrond spanningen op de gietvloer komen te staan deze kan scheuren. Daarnaast verkleurt de vloer vrij snel wanneer deze blootgesteld wordt aan UV licht. Als laatste is een epoxy gietvloer moeilijk mat af te lakken en functioneert hij het beste in een hoogglans afwerking.

Wat is het verschil tussen een Epoxy Gietvloer en PU Gietvloer?

Een epoxy gietvloer is naadloos en strak waardoor het veel lijkt op een polyurethaan gietvloer. De verschillen zijn wellicht moeilijk te ontdekken, maar die zijn er wel zeker. Waar een epoxy gietvloer enorm hard is en mogelijk kan scheuren is een polyurethaan gietvloer licht elastisch waardoor ze niet kunnen scheuren in nieuwbouwwoningen. Wanneer je opzoek bent naar een gietvloer in je woning zit je waarschijnlijk niet te wachten op scheuren en verkleuring. Om die reden wordt in de particuliere woonsector veel gewerkt met de polyurethaan gietvloer. Zoals net benoemd zijn ze licht elastisch waardoor ze niet kunnen scheuren in nieuwbouw woningen, verkleuren ze niet zo heftig als een epoxy gietvloer en zijn ze te verkrijgen in een mooie matte afwerking.

Door de eigenschappen van beide producten goed te weten kan je kijken welke gietvloer geschikt is voor je woning!

Voordelen PU Gietvloer

De populariteit van een PU gietvloer is niet alleen groot vanwege de prachtige uitstraling. Comfort en gemak spelen ook een belangrijke rol. Een PU gietvloer is toe te passen op bijna iedere ondergoed en heeft een dikte van slechts 3-4 mm. Dit maakt de vloer ideaal in combinatie met vloerverwarming. Ook als de woning geen vloerverwarming heeft is dit geen enkel probleem. Het product neemt de omgevingstemperatuur aan en voelt daardoor nooit koud aan. Daarnaast is een PU gietvloer vloeistofdicht en kan het toegepast worden in de gehele woning. Dit maakt de vloer gelijk ook onderhoudsvriendelijk. Nog een belangrijk voordeel is dat een PU gietvloer toepasbaar is in alle RAL, Sikkens en NCS Kleuren. Een enorm kleurscala waaruit gekozen kan worden, waardoor de gietvloer een perfecte basis is voor je woning!

Prijs Gietvloer

Door de verschillende eigenschappen van de producten zit er natuurlijk ook een prijsverschil tussen een epoxy gietvloer en een polyurethaan gietvloer. De prijs voor een PU gietvloer ligt circa tussen de € 90,- en € 80,-  voor een vloeroppervlakte van 80 tot 140 vierkante meter. De prijs van een epoxy gietvloer ligt wel 30 a 40 procent lager dan die van een PU gietvloer. Dit verschil in prijs is wel terug te zien in de kwaliteit en gebruikscomfort van de gietvloeren.

Meer weten over een Gietvloer?

Heb je nog vragen over de gietvloer of ben je benieuwd naar de uitstraling van een gietvloer? Neem dan contact op met ons op. Wij helpen je graag met al je vragen of plannen een afspraak in onze showroom!