Verschillen PVC vloer en gietvloer

Waar vroeger vloerbedekking een populaire vloerafwerking was zijn tegenwoordig gladde vloeren enorm populair. Voor een gladde vloer heb je verschillende keuzes. Denk bijvoorbeeld aan een pvc vloer of gietvloer.  Twee producten die vaak met elkaar vergeleken worden, maar eigenlijk twee totaal verschillende producten zijn. Deze vloeren hebben elk andere eigenschappen, maar ook overeenkomsten. Wij gaan je uitleggen wat de verschillen zijn tussen een pvc vloer en gietvloer.

verschillen pvc vloer en gietvloer

 

Glad oppervlakte vs lasnaden

Een pvc vloer heeft altijd naden tussen de banen van het materiaal zitten, ook wel lasnaden genoemd. Achter de lasnaden kan altijd stof en vuil blijven zitten. Een gietvloer daarentegen wordt zonder lasnaden aangebracht en is een naadloos geheel. Hierdoor is een gietvloer makkelijk in onderhoud en is het eerste verschil tussen een pvc vloer en gietvloer al duidelijk. Ergens is het juist de charme van een gietvloer dat het naadloos toegepast kan worden door de gehele woning. Je hebt overal dezelfde vloer liggen waarmee je een goede basis voor je interieur te pakken hebt. Je bent dus ook in één keer klaar met het uitzoeken van een vloer voor je woning.

 

Verschil in toepassing pvc en gietvloer

Zoals net al kort aangegeven is nog een verschil tussen pvc vloer en gietvloer. Dat is het verschil in toepassing, dus waar de vloer gelegd kan worden. Pvc vloeren zijn niet geschikt om in elke ruimte toe te passen. Een badkamer is bijvoorbeeld niet geschikt. Een gietvloer is geschikt voor elke ruimte van een woning en kan naadloos doorgelegd worden. Daarnaast zijn gietvloeren niet alleen geschikt voor woningen, maar juist ook voor bedrijfstoepassingen. PVC vloeren zijn hier minder geschikt voor door de slijtage ervan bij intensief gebruik.

 

De prijs en levensduur

Als je prijstechnisch het verschil tussen een pvc en gietvloer gaat opzoeken, kom je erachter dat er best veel prijs verschil tussen kan zitten. De prijs van een gietvloer is kostbaarder doordat het aanbrengen in totaal 5 of meer dagen in beslag neemt. Bij een pvc vloer kan je er zelfs nog voor kiezen om de vloer zelf te leggen, waardoor de prijs nog lager wordt. Bij een gietvloer is die keuze er niet. Dat maakt het prijsverschil groter tussen een pvc vloer en gietvloer.

En op langer termijn gekeken? Dan gaat de pvc vloer wellicht toch duurder zijn. Een gietvloer heeft namelijk eens in de zoveel jaar een nieuwe toplaag nodig, dat is het onderhoud wat je in de toekomst te wachten staat. Een veel belopen en gebruikte pvc vloer van een mindere kwaliteit is na zoveel jaar misschien al aan vervanging toe. Om het verschil tussen een pvc vloer en gietvloer goed te vergelijken moet je dus niet alleen aan de korte termijn denken, maar ook aan de langere termijn.

Benieuwd naar een gietvloer in jouw woning of kantoor? Bekijk dan het lookbook of neem contact met ons op.