Stalen deuren gecombineerd met gietvloer, 3 keer inspiratie

Met een gietvloer kun je alle kanten op, omdat het eenvoudig te combineren is met veel verschillende stijlen. Niet voor niets is de gietvloer daarom momenteel één van de populairste trends op het gebied van wonen en interieur. Vaak wordt hiervoor gekozen uit praktische overwegingen, maar daarnaast kan een gietvloer ook ontzettend stijlvol en modern zijn. Wil jij met behulp van een gietvloer een strakke, maar toch sfeervolle woonruimte creëren?  Een combinatie van verschillende natuurlijke materialen doet het hierbij goed. Zo zien we steeds vaker de opvallende, stalen deuren gecombineerd met een gietvloer. Ter inspiratie zetten we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje.

1. Combineer met natuurlijke materialen

De combinatie van een gietvloer met een stalen tussendeur zorgt voor een stoer en robuust effect. In combinatie met warmere kleuren of materialen als hout, ontstaat er een prachtige balans tussen strak en sfeervol. Spreekt deze stijl jou wel aan, maar wil je het geheel wat speelser laten ogen? Speel dan met details in vrolijke kleuren. Dit zorgt voor een minder strak geheel, maar is nog altijd erg stijlvol.

2. Deur als tussenwand

Een open, stalen deurframe past qua kleur en stijl prachtig bij een gietvloer. Tevens kan een dergelijke deur worden gebruikt als tussenwand. Op deze manier kun je eenvoudig verschillende ruimtes van elkaar scheiden, maar blijft het toch een groot geheel. Ideaal voor bijvoorbeeld het scheiden van de keuken en eetkamer of hal en woonkamer. Dit zorgt voor een zeer ruimtelijk en open effect binnen je woning, maar je behoudt toch de mogelijkheid om verschillende ruimtes te creëren.

3. Stoer en robuust

In plaats van een stalen deurframe kun je natuurlijk ook kiezen voor een zware, massief stalen deur. Dit zorgt voor een super stoer effect en is een echte eyecatcher binnen jouw woning! Mocht je hiervoor gaan, zorg dan wel dat je de rest van het interieur subtiel houdt. Als je namelijk kiest voor een combinatie van meerdere donkere meubels, kan dit ten koste gaan van de sfeer. Kies daarom voor wat lichtere kleuren, die combineren hiermee uitstekend!

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor het combineren van een gietvloer? Bezoek dan onze pagina vol gietvloer inspiratie. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een gietvloer in jouw woning? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met persoonlijk advies en zorgen ervoor dat jij kiest voor een vloer die perfect past binnen jouw woning en interieur!