PU Gietvloer Badkamer

Een mooie eigenschap van een gietvloer is dat de vloer door de gehele woning naadloos gelegd kan worden. Kan een gietvloer dan ook in de badkamer gelegd worden? Ja, dat kan zeker! Een gietvloer is bij uitstek een vloer die geschikt is voor de badkamer. Door zijn naadloze karakter is de gietvloer vloeistofdicht en daarmee uitermate geschikt als badkamervloer. Zo kun je zorgeloos genieten en heerlijk tot rust komen in je badkamer.

Solo PU gietvloer badkamer

Een PU Gietvloer in de badkamer

Een gietvloer in de badkamer zorgt niet alleen voor een stijlvolle en strakke uitstraling. Door de waterdichte en naadloze afwerking is een gietvloer in de badkamer ook heel praktisch. Er zijn geen naden of voegen waarin vuil zich kan ophopen, daarom is een gietvloer naast makkelijk schoon te houden ook nog eens heel hygiënisch. Het is zelfs mogelijk om in de badkamer vloerverwarming te nemen. Gietvloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Dat betekent nooit meer koude voeten als u uit de douche stapt!

Voordat een gietvloer in de badkamer aangebracht kan worden is het wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zo is het belangrijk dat er voldoende afschot in de ondervloer zit. Met een gietvloer zelf kan namelijk geen afschot gecreëerd worden, dus dit moet al in de ondervloer verwerkt zijn. Voldoende afschot is belangrijk in verband met het weglopen van het douchewater. Daarnaast is het ook belangrijk dat er gekozen wordt voor een drain die geschikt is voor de badkamer. Hierin adviseren wij je graag. Als de gietvloer wordt aangebracht in de badkamer heb je zelf nog de keuze om voor een antislop topcoat te kiezen. Hierdoor voelt de vloer net wat stroever aan als die nat wordt.

Solo PU gietvloer badkamer douche

Alleen in de badkamer een PU gietvloer?

Het aanbrengen van een gietvloer neemt meerdere dagen in beslag, omdat een gietvloer is opgebouwd uit verschillende lagen. Wanneer je kiest om een PU Gietvloer in de badkamer aan te laten brengen kan het interessant zijn om te overwegen in andere ruimtes van de woning ook gietvloer te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamers, woonkamer of keuken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het in verhouding voordeliger wordt. Hoe hoger het aantal vierkante meters waar gietvloer aangebracht mag worden, hoe lager de vierkante meter prijs. De exacte prijs is afhankelijk van de soort ondergrond, de conditie daarvan, het benodigde materiaal en de reis- en eventuele verblijfskoten. Vraag daarom altijd een offerte aan om een betere indicatie te krijgen.

Solo gietvloer badkamer

Diverse badkamerstijlen met een gietvloer mogelijk

Een gietvloer in de badkamer zorgt voor eenheid in de woning en geeft ook een ruimtelijk effect. De eindeloze kleuropties maken het mogelijk de badkamer in diverse badkamerstijlen in te richten. Een geheel witte badkamer is mogelijk, maar ook een design met diverse aardetinten is mogelijk. Gietvloeren kunnen gemaakt worden in RAL, Sikkens en NCS kleuren, dus er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk.

Ontvang je graag meer informatie over een PU Gietvloer in de badkamer? Neem gerust contact op met onze showroom en wij helpen je graag verder!