Prijs gietvloer

Opzoek naar een nieuwe vloer? Er is genoeg keuze, soms zelfs teveel keuze! Elke vloer brengt voor- en nadelen met zich mee en een bijbehorend prijskaartje. Een van de mogelijkheden is natuurlijk een gietvloer! Wij kunnen je alles vertellen over de prijs van een gietvloer, factoren die de prijs van een gietvloer beïnvloeden en welke verwachtingen je mag hebben.

Welke factoren bepalen de prijs van een gietvloer?

De gietvloer prijs is sterk afhankelijk van verschillende factoren.

Type gietvloer

Het soort gietvloer is één van de factoren die van belang is. Dit heeft te maken met de kostprijs van de grondstoffen. Elke soort gietvloer is opgebouwd uit verschillende materialen en hebben een andere arbeidsintensiviteit van plaatsing.  Hierdoor hangt aan ieder soort gietvloer weer een ander prijskaartje.

Oppervlakte

Je kan altijd zeggen hoe meer vierkante meters hoe lager de prijs per vierkante meter is. Dit heeft veel te maken met de reiskosten voor het aanbrengen van een gietvloer.  Voor het aanbrengen moeten wij namelijk gemiddeld vijf keer naar locatie rijden. Hierdoor zijn de opstartkosten hoger en daalt de vierkante meter prijs aanzienlijk bij meer vierkante meters.

Ondergrond

Ook de ondergrond en de eventuele voorbereiding van de ondergrond hebben invloed op de prijs van de gietvloer. Zo kan een gietvloer op een zandcement dekvloer direct aangebracht worden. Moet de gietvloer op een andere ondergrond aangebracht worden (denk aan tegels, houten ondervloer of anhydriet dekvloer) dan zullen er voorbewerkingskosten bovenop de prijs van de gietvloer komen. Richtprijzen zijn sterk afhankelijk van de soort ondergrond. Vraag daarom altijd een offerte op maat op om een gerichte prijs te krijgen.

Eventueel bijkomende kosten

De prijzen die genoemd worden zijn algemene prijzen, maar zoals je hebt kunnen lezen is ieder project anders. Daarom is het altijd goed om een offerte op maat te laten maken en de details met elkaar door te bespreken. Voor bijkomende kosten moet je bijvoorbeeld denken aan een plintloze afwerking, afwerken van een vloerdrain of het mee gieten van een kruipluik. Het plaatsen van profielen voor sparingen van deurmatten of eindigen tegen trappen, stofzuigen en opschuren van de ondergrond zijn bij de prijs van de gietvloer inbegrepen.

Prijs per Gietvloer

Er is niet simpel één prijs die je voor een gietvloer kan hanteren. Zoals net benoemd is het afhankelijk van verschillende factoren, maar ook de soort gietvloer is bepalend. We maken simpelweg onderscheid in drie soorten gietvloeren, de PU Gietvloer, de Betonfloor en de Milestone.

Een PU Gietvloer is een Polyurethaan gietvloer, dus een kunststof gietvloer. Binnen PU zijn er nog twee soorten, de Solo One of de Solo Life. De One is één egale kleur. Gelijk ook de meest strakke variant. De Life daarentegen is opgebouwd uit twee kleuren waardoor er een betonlook effect ontstaat. Zelf kan je nog bepalen hoe druk de structuur mag worden, druk, medium of rustig, alles is mogelijk. Voor de prijs van een PU Gietvloer maken wij geen onderscheid tussen de Life of One. Het materiaalgebruik is namelijk hetzelfde.

Voor het bepalen van de prijs van de gietvloer zijn de vierkante meters van belang. Voor deze berekening gaan we dan ook uit van een oppervlakte voor 80 tot 140 m2. De PU gietvloer prijs varieert tussen de €85,00 en €95,00 per vierkante meter.

De Betonfloor en Milestone zijn cementgebonden gietvloeren. Eentje van normale kwaliteit, de Betonfloor, en een krasvaste variant, de Milestone. Ook hiervoor gaan we weer uit van 80 tot 140 m2. Voor de betonfloor ligt de gietvloer prijs tussen de €98,00 en €110,00 per vierkante meter. Voor de Milestone, de krasvaste gietvloer, liggen de kosten tussen de €110,00 en €123,00 per vierkante meter.

Wil je graag een offerte op maat ontvangen? Vul dan ons offerte formulier of contact formulier in en wij helpen je graag verder!