Prijs gietvloer per vierkante meter

Uitstraling vs de prijs van de Gietvloer

Naast dat een vloer moet passen bij het interieur en wellicht ook praktisch moet zijn, speelt de prijs van een gietvloer ook een rol. De gietvloer prijs hangt af van verschillende factoren. Welke type gietvloer je kiest, op wat voor ondergrond de gietvloer komt en om hoeveel vierkante meter het gaat. 

Om de vraag: wat kost een Gietvloer? Te beantwoorden, moet je eerst weten naar wat voor soort gietvloer je voorkeur uitgaat. Er zijn namelijk verschillende soorten gietvloeren, een polyurethaan (PU) gietvloer en een cementgebonden gietvloer (betonfloor). Hieronder de verschillende gietvloeren en prijzen daarvan uitgelegd.

prijs gietvloer

PU gietvloer

Een PU gietvloer is een scheuroverbruggend product en hierdoor zeer geschikt voor nieuwbouw dekvloeren en vloerverwarming. Daarbij kan de PU gietvloer ook aangebracht worden op beton, tegels, houten of een anhydriet dekvloer. Hiervoor worden dan voorbewerkingskosten in rekening gebracht.

De PU gietvloer bieden wij aan in twee varianten, de Solo One en de Solo Life. De Solo One gietvloer bestaat uit één egale kleur voor een strak en naadloos resultaat. Voor wie op zoek is naar een meer levendige vloer is er de Solo Life. Door twee verschillende tinten te mixen kunnen we iedere gewenste structuur creëren, waaronder een betonlook. De keuze tussen Solo One en Solo life heeft geen invloed op de prijs van een PU gietvloer.

Daarnaast is de PU gietvloer is een vloeistofdicht product en daarom ook geschikt in de badkamer. Het aanbrengen van een antislip laag of een holplint heeft invloed op de kosten voor een gietvloer in de badkamer.

De prijs van een PU gietvloer

De PU gietvloer prijs varieert tussen € 80,00 en € 90,00 per m2. Uitgaand van een vloeroppervlak tussen de 80 en 140 m2.

Hoe meer vierkante meters je afneemt, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter wordt. De gietvloer prijzen zijn inclusief btw, materiaal, installatie, reis- en verblijfkosten. Voor woningen ouder dan twee jaar wordt er bij een PU gietvloer slechts 9% btw gerekend in plaats van 21% btw.

Verder kun je je voorstellen dat wanneer er extra werkzaamheden moeten worden uitgevoerd, zoals het egaliseren van de ondervloer, de totaalprijs hoger zal uitvallen.

Betonfloor

Een andere mogelijkheid is de Betonfloor. Deze cementgebonden minerale beton gietvloer heeft een rauwe uitstraling en een naadloos karakter. De Betonfloor heeft een natuurlijk look wat de gietvloer tijdloos maakt en hierdoor een perfecte basis voor interieurs met detail is. De cementgebonden afwerking zorgt voor een zeer kras- en slijtbestendigheid. Daarnaast zorgen de franse mineralen voor een heldere kleur en een natuurlijke uitstraling. De Solo Betonfloor is zeer gemakkelijk in onderhoud en de meest duurzame gietvloer in zijn klasse. 

Cementgebonden gietvloer

De prijs van de Betonfloor ligt hoger dan de PU gietvloer. Dit heeft te maken met het feit dat de materialen kostbaarder zijn en het aanbrengen meer werk kost. De arbeidskosten liggen dus hoger. Voor een oppervlakte van 80 tot 140 m2 betaal je voor de Betonfloor zo’n € 90,00 tot € 110,00 per m2.

Hoogwaardige kwaliteitsvloeren

Bij Solo Gietvloeren streven wij naar een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer je investeert in een gietvloer, dan wil je immers dat deze vloer jarenlang meegaat en van de hoogst mogelijke kwaliteit is. Dit doen wij door onze gietvloeren heel bewust te ontwikkelen met behulp van hoogwaardige, zuivere en duurzame materialen. Zo zorgen wij voor een vloer die zowel in gebruik als wooncomfort van het allerhoogste niveau is. Bovendien leiden wij onze eigen applicateurs zorgvuldig op. Echte vakmensen die met passie werken aan een schitterend kwaliteitsproduct. Dit in combinatie met eerlijk en deskundig advies, zorgt ervoor dat je bij ons altijd verzekerd bent van de hoogst mogelijke kwaliteit en service voor een eerlijke prijs.

gietvloer prijs

Gietvloer prijs per m2; de kosten op een rij

Zoals gezegd, bepaalt het aantal vierkante meters mede de prijs voor de gietvloer. Over het algemeen kun je stellen dat een oppervlakte van zo’n 80 tot 140 m2 voor het aanbrengen van een gietvloer gemiddeld is. Voor onze prijsindicatie gaan wij daarom hiervan uit. 

De opbouw van de kosten van een gietvloer heeft te maken met materiaalkosten en arbeidskosten, maar ook met reiskosten. Om de gietvloer aan te brengen moeten wij vijf keer naar het uitvoeradres toe reizen. Ons product is namelijk opgebouwd uit verschillende lagen. Voordat de volgende laag aangebracht kan worden moet hiertussen een droogtijd zitten. 

Prijs laten opmaken van een gietvloer?

Enthousiast geworden over de gietvloer en wil je graag meer zien? Dat kan op Pinterest! Wil je een afspraak maken of een offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op of vul het offerteformulier in en wij helpen je graag verder!