Prijs gietvloer

 

gietvloer woonkamer

Prijs van gietvloer per m2

Je wilt graag een grove schatting van de prijs van een gietvloer voor in jouw woning, kantoor of pand. De keuze van de juiste vloerafwerking heeft niet alleen te maken met de uitstraling, maar ook het kosten plaatje speelt hier een rol in. Elke vloer brengt voor- en nadelen met zich mee en een daarbij behorend prijskaartje. In deze blog gaan we in op de prijs van een gietvloer per m2, welke factoren bepalen de prijs van een gietvloer per m2 en welke verwachtingen mag je hebben.

Soort gietvloer bepaalt de prijs van de gietvloer per m2

Een van de factoren die invloed heeft op de vierkante meter prijs van een gietvloer is welk soort gietvloer het betreft. Er is namelijk niet één prijs die je voor een gietvloer kan hanteren. Dit heeft te maken met de kostprijs van de grondstoffen. Elke gietvloer is opgebouwd uit verschillende materialen en hebben een andere arbeidsintensiviteit. Hierdoor hangt aan iedere soort gietvloer een andere vierkante meter prijs. Wij maken hieronder onderscheid in 3 soorten gietvloeren:

PU Gietvloer

Een PU gietvloer, Polyurethaan gietvloer, is een kunststof gietvloer. Door de elasticiteit van de gietvloer is de vloer scheuroverbruggend en erg geschikt voor nieuwbouwwoningen. Binnen PU Gietvloeren is er nog onderscheid te maken tussen twee soorten, de One of de Life. Beide van hetzelfde materiaal, alleen in de kleur zit een verschil. De One is een egale gietvloer kleur, zonder bewerking. De Life variant daarentegen heeft een betonlook effect. Dit wordt gecreëerd door twee kleuren die met elkaar gemengd worden. Zelf kan je nog de drukte bepalen, van rustig tot druk alles is mogelijk. Omdat het materiaal gebruik van beide vloeren hetzelfde is heeft dat geen invloed op de prijs van de gietvloer per m2.

Betonfloor

De tweede soort gietvloer is een cementgebonden minerale gietvloer, de Betonfloor.  Deze cementgebonden gietvloer heeft de uitstraling van een beton vloer en is volledig naadloos. Door zijn natuurlijke look creëer je een perfecte combinatie met je interieur. Deze gietvoer kan tegen een stootje en is erg prettig in onderhoud.

Milestone

De laatste soort gietvloer is de Milestone. De Milestone is een cementgebonden gietvloer met een krasvast karakter. Door de jaren heen hebben wij veel sterke vloeren gezien, echter waren de sterkste soorten vaak niet de mooiste. De Milestone is hierin een vernieuwend concept. Naast dat deze cementgebonden gietvloer een unieke uitstraling heeft, is hij bijzonder sterk. De vloer bevat Quartz, dit zorgt ervoor dat hij slijtvast is. De matte afwerking zorgt voor een natuurlijke en satijnachtige look & feel.
Zoals je kan lezen zit het grootste verschil tussen de gietvloeren in het materiaal en daarmee ook de uitstraling van de vloer. Om de juiste keuze te maken is het altijd fijn onze showroom te bezoeken, zodat je de vloeren in het echt kan bekijken. Vaak kan dan een keuze gemaakt worden welke soort gietvloer het beste bij je past!
gietvloer kosten en aanleg

Welke factoren bepalen de prijs van de gietvloer per m2

De prijs van een gietvloer per m2 is sterk afhankelijk van verschillende factoren. De eerste hebben we net al besproken, de soort gietvloer. Maar de prijs per m2 is niet alleen daaruit opgebouwd.

Oppervlakte

Voor gietvloeren wordt gerekend met staffelprijzen. Zo kan je altijd zeggen dat hoe meer vierkante meters je afneemt hoe lager de vierkante meter prijs wordt. Dit heeft onder andere te maken met de reiskosten voor het aanbrengen van een gietvloer. Voor het aanbrengen van de vloeren reizen wij namelijk 5 keer naar de woning toe. Hierdoor zijn de opstartkosten hoger en dalen deze bij afname van meer vierkante meters.

Ondergrond

Een gietvloer kan niet alleen op een zandcement dekvloer aangebracht worden, maar denk ook aan tegels, hout of een anhydriet dekvloer. Afhankelijk van het soort ondergrond waar op gewerkt moet worden zal er ook een voorbewerking nodig zijn. Richtprijzen zijn moeilijk te benoemen, omdat ieder project net een andere voorbewerking nodig heeft. Vraag daarom altijd een offerte op voor een gerichte prijs van de gietvloer per m2.

Wat is nou precies de prijs van je gietvloer per m2

De conclusie is dat je niet een exacte ‘vierkante meter’ prijs kan hanteren voor een gietvloer. Zoals net uitgelegd is het namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Voor deze berekening gaan we uit van een oppervlakte van 80 tot 140 m2 direct aangebracht op een zandcement dekvloer.
De prijs per vierkante meter voor een PU gietvloer zit dan tussen de €85,00 en €95,00 per vierkante meter.  Dit is inclusief btw. De prijzen van de Betonfloor variëren tussen de €98,00 en €110,00 per vierkante meter. Voor de Milestone liggen de kosten tussen de €110,00 en €123,00 per vierkante meter.
Wil je graag een prijs voor een gietvloer per m2 ontvangen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en wij helpen je graag verder!