Polyurethaan gietvloer

Polyurethaan gietvloer

Wat zijn nou de voor- en nadelen van zo’n polyurethaan gietvloer. Waarschijnlijk is polyurethaan een term die u moet Googelen omdat het niet zo snel duidelijk is. Dat is erg begrijpelijk want er komen zeker een aantal zaken kijken bij het plaatsen van zo’n vloer. in dit blog zal Solo Gietvloeren wat vragen beantwoorden die u misschien heeft over het plaatsen van een Polyurethaan gietvloer.

Wat is het precies? 

Polyurethaan (PU of pur) is een soort kunststof waar iedereen bijna dagelijks mee in aanraking komt. Bijna alle koelkasten, schoenzolen en zelfs ruimtepakken zijn uitgerust met een laagje van het spul. Polyurethaan heeft de elasticiteit van rubber en de stabiliteit van kunststof waardoor het het beste van beide werelden bezit. Er zitten veel voordelen aan zo’n vloer die het fijner maken in gebruik dan bijvoorbeeld laminaat. 

Voordelen gietvloer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat zijn de voordelen van een Polyurethaan gietvloer? 

Een polyurethaan gietvloer kent erg veel voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld breed inzetbaar, van industriële fabrieken tot woonhuizen en geven een strakke en moderne uitstraling. Hier een aantal voordelen op een rijtje:

  • Duurzaam: Een polyurethaan gietvloer gaat jarenlang mee en is een duurzame optie. Zoek je de meest duurzame optie, kijk dan bij betonvloeren.
  • Makkelijk in onderhoud: Het fijne aan dit soort vloeren is dat het onderhoud ervan minimaal is. Na het plaatsen is het door de strakke en egale aard eenvoudig schoon te maken. Het feit dat er geen kieren aanwezig zijn waar stof zich kan ophopen zorgt voor een fijnere en schonere omgeving 
  • Comfortabel: Je zou denken dat de PU vloer koud en hard aanvoelt maar het tegendeel is waar, de vloer veert fijn mee door de elasticiteit en gelijk daardoor voelt deze ook niet zo koud aan als een stenen vloer. Om de vloer echt warm te krijgen kan je het beter combineren met vloerverwarming
  • Vloerverwarming: Veel mensen denken dat als ze een Polyurethaan gietvloer nemen dat de mogelijkheid om vloerverwarming te nemen vervalt. Dit is niet het geval, het is prima mogelijk om een vloerverwarmingscircuit te leggen zolang je met professionals werkt. Solo Gietvloeren heeft jarenlange ervaring met het combineren van een Polyurethaan gietvloer en vloerverwarming.
  • Geluid: een vloer gemaakt van polyurethaan werkt dempend waardoor geluidsoverlast tot een minimum beperkt kan worden. 
  • Veel verschillende kleuren: De kleurmogelijkheden van de Polyurethaan gietvloer zijn breder dan bij andere soorten vloeren. Bekijk een greep van de de mogelijkheden hier.

Waar moet je waakzaam voor zijn? 

Er zijn ook een klein aantal zaken die we wel willen meegeven om een completer beeld te geven. Hieronder daarvan een opsomming:

  • Verkleuring: Door uv-straling en direct zonlicht kan er lichte verkleuring van de vloeren ontstaan. 
  • Kosten: De kosten kunnen wat hoger oplopen dan bij het plaatsen van een minder duurzame vloer. Als het je huis betreft moet je overigens op de lange termijn proberen te denken. Goedkoop is duurkoop zeggen ze wel eens. 
  • Vakmanschap: Het plaatsen van een Polyurethaan gietvloer vereist vakmanschap en kan niet zomaar door iedere aannemer uitgevoerd worden. Bij Solo Gietvloeren zitten meerdere experts op het gebied van PU gietvloeren. Bekijk gerust onze referenties.