In een klein dorpje gelegen aan de IJssel, tussen de weilanden woont Ulrike samen met haar vriend Peter en kindjes Jack en Bobbi. Ulrike heeft altijd een passie gehad voor interieur en vanaf 2017 besloot zij het roer om te gooien en van haar passie haar werk te maken. Haar motto is een verrassend, warm en vooral heel eigen interieur te creëren. Ook in het interieur van Peter en Ulrike is dat zeker terug te zien.

gietvloer sologietvloeren

“ We woonden al in Giesbeek, maar wilden graag wat groter wonen. Deze woning stond destijds te koop en ik was altijd al verliefd op het plekje. In het hart van het dorp, met uitzicht op de molen. De grootste reden om het te kopen was dan ook de plek en het feit dat het een dijkwoning is met een wat meer verrassende indeling.”

Beginnen met de verbouwing

Toen de woning in 2017 werd aangekocht wisten Ulrike en Peter gelijk dat ze wilden gaan verbouwen. Een aantal zaken waren flink verouderd en het comfort wilden ze verhogen. Zo lagen er op de woonverdieping drie verschillende vloeren, waar hun juist rust wouden creëren. “De keuze voor een nieuwe vloer was een van de eerste zaken die wij zijn gaan onderzoeken. Het was voor ons snel duidelijk wat onze keuze zou zijn; een gietvloer of een eiken visgraat. Een gietvloer had mijn voorkeur omdat het voor een hele mooie rustige basis zou zorgen. Ik ben persoonlijk liefhebber van kleur in mijn eigen interieur en ook dat vond ik een mooie match met een gietvloer.”

Welke vloer is er gekozen?

Toen Ulrike en Peter de vloer gingen uitzoeken en een keuze moesten maken tussen een Betonfloor en PU Gietvloer ging de voorkeur al gelijk uit naar een PU Gietvloer. Vanwege de mooie matte look en ook het comfort. Een PU Gietvloer voelt heerlijk aan onder je voeten. Wel is er gekozen voor een medium veeg, zodat het niet helemaal effen zou zijn. Ook gezien het feit dat ze twee kleine kinderen hebben en het ook praktisch moet zijn.

De vrij neutrale witte keuken was nog niet heel oud en kon wat hun betreft blijven. Ulrike heeft er wel voor gekozen een tegel aan de keuken toe te voegen zodat het geheel net wat spannender is geworden. Daarnaast is er een maatwerk kast gebouwd en is alles geschilderd of behangen. Dit zorgt ervoor dat je een huis binnenstapt waarvan je voelt dat het een warm en goed afgestemd interieur is.

Voor de kleurkeuze van de gietvloer wist Ulrike als snel welke kant ze op wilde. Er is nog even twijfel geweest tussen een grijzere kleur Ibiza en een iets meer beige variant de Miami. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de Ibiza omdat die mooi toepasbaar was met de rest van de woning.

Onlangs is er weer een grote verbouwing geweest, namelijk de buitenkant van het huis. Een nieuw dak, nieuwe strakke zwarte kozijnen, een nieuwe garagedeur en voordeur welke zijn bekleed met mooie houten planken. En tot slot is het hele huis wit gemaakt met Keim. Een echte transformatie!

Een frisse en kleurrijke stijl

De stijl van Ulrike en Peter is warm, kleurrijk, fris gecombineerd met wat diepere materialen waarin een gietvloer een ideale basis is. Hun stijl past niet persé in één hokje. Ulrike houdt ervan om meerdere stijlen met elkaar te combineren. Haar tip is pin jezelf niet teveel vast in een bepaalde stijl, maar combineer juist dat maakt je woning verrassend en spannend!

Opzoek naar nog meer interieur inspiratie in de stijl van Ulrike? Neem dan snel een kijkje op haar Instagram pagina.