De kosten voor het laten leggen van een gietvloer

Om de vraag: wat kost een gietvloer? te beantwoorden, moet je eerst weten naar wat voor soort gietvloer je voorkeur uitgaat. Er zijn namelijk verschillende soorten gietvloeren op de markt. Zo is er bijvoorbeeld de cementgebonden gietvloer. Bij Solo Gietvloeren vind je deze onder de naam Solo Betonfloor. Deze gietvloer heeft een stoere, tijdloze uitstaling en is volledig natuurlijk. De vloer bestaat uit een cementlaag en één of meerdere beschermlagen die met de hand worden uitgevlakt. De mineralen in de toplaag worden vermengd met zuivere pigmenten voor een heldere kleur. De cementgebonden gietvloer prijs is mede afhankelijk van de oppervlakte van de vloer. Vaak loont het de moeite om meerdere ruimtes in één keer te laten doen of om een offerte op te vragen samen met je buren.

Wat kost een gietvloer – PU gietvloer

Daarnaast kun je kiezen voor een polyurethaan (PU) gietvloer. Deze gietvloeren zijn momenteel erg populair. Dankzij de kunststof polymeren waaruit een PU vloer is opgebouwd, beschikt deze vloer over licht elastische eigenschappen. Hierdoor is een PU gietvloer scheuroverbruggend en zeer geschikt voor nieuwbouw vloeren en vloerverwarming. Ook kan de gietvloer worden aangebracht op beton, tegels of een houten of anhydriet dekvloer. Zowel de Solo One als de Solo Life zijn gietvloeren op basis van polyurethaan. De Solo One gietvloer bestaat uit een egale kleur voor een strak en naadloos resultaat. Voor wie op zoek is naar een meer levendige vloer is er de Solo Life. Door twee verschillende tinten te mixen kunnen we iedere gewenste structuur creëren, waaronder een betonlook. Ook hier geldt dat het aantal vierkante meters invloed heeft op de PU gietvloer prijs. Verder kun je je voorstellen dat wanneer er extra werkzaamheden moeten worden uitgevoerd, zoals het egaliseren van de ondervloer, de totaalprijs hoger zal uitvallen.

Hoogwaardige kwaliteitsvloeren

Bij Solo Gietvloeren streven we naar een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer je investeert in een gietvloer, dan wil je immers dat deze vloer jarenlang meegaat en van de hoogst mogelijke kwaliteit is. Dit doen we door onze gietvloeren heel bewust te ontwikkelen met behulp van hoogwaardige, zuivere en duurzame materialen. Zo zorgen we voor een vloer die zowel in gebruik als wooncomfort van het allerhoogste niveau is. Bovendien leiden wij onze eigen applicateurs zorgvuldig op. Echte vakmensen die met passie werken aan een schitterend kwaliteitsproduct. Dit in combinatie met eerlijk en deskundig advies, zorgt ervoor dat je bij ons altijd verzekerd bent van de hoogt mogelijke kwaliteit en service voor een eerlijke prijs.

Gietvloer prijs per m2; de kosten op een rij

Zoals gezegd, bepaalt het aantal vierkante meters mede de prijs voor de gietvloer. Over het algemeen kun je stellen dat een oppervlakte van zo’n 80 tot 140 mvoor het aanbrengen van een gietvloer gemiddeld is. Voor onze prijsindicatie gaan we daarom hiervan uit.

Cementgebonden gietvloer prijs

Voor een oppervlakte van 80 tot 140 m2 betaal je voor een betonnen gietvloer zo’n € 90,00 tot € 110,00 per m2.

PU gietvloer prijs

De PU gietvloer prijs varieert tussen € 75,00 en € 85,00 per m2. Wederom uitgaande van een vloeroppervlak tussen de 80 en 140 m2.

Hoe meer vierkante meters je afneemt, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter wordt. De gietvloer prijzen zijn inclusief btw, materiaal en installatie. Eventuele reis- en verblijfkosten zijn wel exclusief. En goed nieuws voor mensen met een woning ouder dan 2 jaar; voor jullie wordt er bij een PU gietvloer slechts 9% btw gerekend in plaats van 21% btw.

Gietvloer prijzen voor particulieren en bedrijven

Hoe duur een gietvloer is, hangt dus af van verschillende factoren. Zo zullen bedrijven vaak te maken hebben met grotere ruimtes waar de gietvloer gelegd moet worden, waardoor de gietvloer prijs per vierkante meter lager is. Een gietvloer is daarom een uitstekende keuze voor showrooms, winkels, restaurants, kantoren en bedrijfshallen. Als particulier kun je echter ook van dit voordeel profiteren als je besluit om bijvoorbeeld een hele verdieping te voorzien van een gietvloer. Wist je dat een gietvloer ook uitstekend geschikt is voor de slaapkamer of badkamer op de bovenverdieping? Daarnaast is de exacte prijs afhankelijk van de soort ondergrond en de conditie daarvan, het benodigde materiaal en de reis- en eventuele verblijfkosten. Vraag daarom altijd een offerte voor een gietvloer op voor een betere indicatie.

Ben jij enthousiast over een gietvloer en wil je meer weten over de kosten en mogelijkheden van een gietvloer bij je thuis of in je bedrijf en wil je een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!