De kosten voor het laten leggen van een gietvloer

Wellicht ga je binnenkort verhuizen, denk je na over een nieuwe vloer in je huidige woning, of misschien heb je een bedrijfsruimte waar een vloer moet komen. Je hebt de keuze uit vele soorten vloeren. Eén van de mogelijkheden is een gietvloer. Een gietvloer is duurzaam, heeft een lange levensduur en is makkelijk in onderhoud. Daarnaast heb je ook nog eens veel keus in hoe de vloer er uit komt te zien, zoals structuur en kleur. Maar wat zijn de kosten voor het laten leggen van een gietvloer?  

gietvloer in de woonkamer

Twee soorten gietvloeren

Solo gietvloeren heeft twee gietvloeren in het assortiment. Het verschil zit hem in de samenstelling en bestanddelen. Allereerst de Solo Betonfloor, deze gietvloer is volledig natuurlijk. De cementgebonden mineralen toplagen zorgen voor een robuust effect en een natuurlijke uitstraling. De mineralen worden vermengd met zuivere pigmenten, zo ontstaan heldere kleuren.

Daarnaast kun je kiezen voor de Solo Life Polyurethaan (PU) gietvloer. Deze vloer is samengesteld op basis van polyurethanen. Deze gietvloer kan worden aangebracht op vrijwel iedere ondergrond, of dit nu een betonnen, tegel, houten of anhydriet dekvloer is. Bovendien is deze vloer licht elastisch wat ervoor zorgt dat de gietvloer scheuroverbruggend werkt en dus zeer geschikt is voor nieuwbouw dekvloeren.

Wat kost het laten leggen van een gietvloer?

De twee soorten gietvloeren worden aangebracht door de applicateurs. Solo Gietvloeren leidt haar eigen applicateurs zorgvuldig op. Hieronder benoemen we de gemiddelde kosten van de twee verschillende gietvloeren. Hierbij bespreken we de gemiddelde aantal vierkante meters die merendeel afneemt.

De kosten van een betonnen gietvloer

  • Van 80 tot 140 m2 betaal je tussen € 110,00 tot € 90,00 per m2

De kosten van een Polyurethaan gietvloer

  • Van 80 tot 140 m2 betaal je tussen € 85,00 en € 75,00 per m2

Hoe meer vierkante meters je afneemt, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter wordt. De prijzen zijn inclusief btw, materiaal en installatie. Eventuele reis- en verblijfkosten zijn wel exclusief.

En goed nieuws voor mensen met een woning ouder dan 2 jaar; voor jullie wordt er bij een PU gietvloer slechts 9% btw gerekend in plaats van 21% btw.

Offerte aanvragen voor jouw vloerwensen

De berekening van de kosten hangt af van een aantal factoren. Het hangt met name af van de vloer die je kiest. De betonnen gietvloer en PU gietvloer hebben een andere prijs per vierkante meter. Voor dit artikel zijn wij uitgegaan van een vloeroppervlak van 80 en 120 m2. Dit aantal vierkante meters is een gemiddelde en wordt het meest afgenomen. Maar hoe meer vierkante meters je afneemt, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter wordt. Daarnaast is de exacte prijs afhankelijk van de soort ondergrond en de conditie daarvan, het benodigde materiaal en de reis- en eventuele verblijfkosten. De kosten zijn inclusief btw en exclusief voorrijkosten (die zijn afhankelijk van je woonplaats). Vraag alvorens altijd een offerte voor een gietvloer aan voor een betere indicatie.

Ben jij enthousiast over een gietvloer en wil je meer weten over de mogelijkheden van een gietvloer bij je thuis of in je bedrijf of wil je een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!