Koken in stijl: 6 inspirerende keukentrends voor 2016

De keuken: een plek in het huis waar gezelligheid en lekker eten samenkomt. Een momentje samen om de dag door te spreken en culinair te genieten. Deze fijne momenten worden ongetwijfeld versterkt wanneer de keuken een sfeervolle look heeft. De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van keukens. Om up-to-date te blijven zetten we de meest inspirerende keukentrends van 2016 voor je op een rijtje.  

1. Pitt cooking

Een nieuwe en stijlvolle vorm van koken is pitt cooking. Deze keukenstijl kenmerkt zich door de gasbranders die in het werkblad zitten bevestigd. Dit geeft een strakke en naadloze look, wat goed past in een modern en industrieel interieur. Daarnaast zit je niet vast aan een standaard indeling van de kookpitten. Je kunt namelijk zelf de ideale kookopstelling bepalen. Bovendien is je werkblad hierbij gemakkelijk schoon te maken. Het naadloze design van pitt cooking past perfect bij andere strakke elementen in de keuken, zoals een gietvloer.

2. Keuken als onderdeel van de woonkamer

Een keukentrend die steeds vaker terug te zien is in vele woningen is de loft keuken. Dit is een keuken die onderdeel is van de woonkamer, waardoor het interieur één grote ruimte is. Zo betrek je de keuken meer bij je woon- en leefgenot.

3. Brede laden

Strak en praktisch: brede laden in een keuken. Omdat de laden groot en breed zijn heb je veel ruimte en vrijheid om je keukenattributen in op te bergen. Of de laden nu gemaakt zijn van hout, kunststof, of ander materiaal: het geeft een stoere en strakke look aan je keuken. Daarnaast hebben brede laden een optische functie. Brede laden, in plaats van veel kastjes met handgrepen, zorgen er voor dat de keuken groter en ruimtelijker oogt. Bovendien wordt je interieur een stuk strakker omdat de keuken op deze manier minder rommelig lijkt.

4. Contrasterende materialen

Iets dat we de laatste tijd steeds vaker terugzien is het gebruik van contrasterende materialen. Vaak is dit een mix tussen moderne materialen en landelijke materialen. Zoals het gebruik van hout in combinatie met een strak wit werkblad.

Bovendien kun je het contrast ook laten terugkomen door de vloer erbij te betrekken. Denk bijvoorbeeld aan een keuken met betonnen werkblad en houten kastjes, in combinatie met een betonnen gietvloer. Maak deze keukentrend compleet door er een paar strakke designstoeltjes bij te plaatsen en je hebt een stijlvolle keuken!

5. Industriële accessoires

De details maken het verschil. Keuken-accesoires zijn niet alleen handig tijdens het koken, maar hebben ook een stijlvolle functie. Een keuken die bestaat uit beton en hout is bijvoorbeeld helemaal compleet wanneer er industriële accessoires worden geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan accessoires die gemaakt zijn van aardewerk, metaal, glas of hout.

6. Zwevende keukenkasten

Een andere keukentrend voor het komende jaar zijn zwevende keukenkasten. Dit geeft een strakke en ruimtelijke look en is bovendien heel handig met schoonmaken. In combinatie met een naadloze gietvloer wordt het strakke design versterkt en het schoonmaken zelfs nóg fijner.

Deze 6 keukentrends vormen dus het beeld voor het komend jaar, en wellicht de jaren er na. Veel van deze elementen vormen een ideale combinatie met een gietvloer. Een gietvloer leent zich om praktische én sfeervolle redenen uitstekend voor in de keuken. Meer informatie over een gietvloer in de keuken? Lees dan dit blogartikel of neem vrijblijvend contact met ons op!