Misschien heb je al gehoord dat het aanbrengen van een PU gietvloer niet in één dag gebeurt, maar dat het meerdere dagen duurt. Dit komt doordat een gietvloer in verschillende lagen met de hand wordt aangebracht, waardoor het proces meerdere dagen in beslag neemt. Elke laag moet drogen voordat de volgende laag kan worden aangebracht. We zullen je meenemen door alle stappen en lagen die nodig zijn voor het aanbrengen van een PU gietvloer.
Voordat we beginnen met het aanbrengen van de gietvloer, is het essentieel om te weten op welk type ondergrond we zullen werken. Een PU gietvloer kan op verschillende ondergronden worden aangebracht, waaronder zandcement dekvloer, anhydriet dekvloer, hout (fermacell), en tegels. Onze projectleider komt vooraf ter plaatse om de situatie te beoordelen en de ondergrond te inspecteren. Op deze manier verzekeren we ons ervan dat het een solide basis vormt voor het aanbrengen van de gietvloer.
We beginnen met het inspecteren van de ondergrond op scheuren. Als we scheurtjes vinden, krabben we ze open, vullen ze met epoxy en brengen vervolgens een glasvlies aan om ze te verstevigen. Daarna schuren we de vloer en verwijderen we stof en vuil door te stofzuigen. Vervolgens wordt er een primer aangebracht, die zorgt voor een optimale hechting van de gietvloer aan de ondergrond.
Op de tweede dag beginnen we met het aanbrengen van de schraplaag. Deze laag wordt gebruikt om kleine oneffenheden in de ondergrond eruit te halen en zorgt ervoor dat de vloerverwarming optimaal rendeert.
Het spannende moment is aangebroken: het aanbrengen van de kleurlaag! Nu zal de door jouw gekozen kleur tevoorschijn komen. Bij ons heb je nog de keuze uit twee soorten PU gietvloeren: Solo One en Solo Life. Solo One is één egale kleur, terwijl Solo Life is opgebouwd uit twee kleuren voor een betonlook effect. Je kunt zelf de intensiteit van de kleuren bepalen, variërend van levendig tot ingetogen. In onze showroom kun je alvast een idee krijgen van welke vee je mooi vindt, maar op de derde dag begin je samen met de installateurs. Naast het feit dat het interessant is om te zien wat er precies in je huis gebeurd, kun je samen met de installateurs beslissen over de gewenste intensiteit van de veeg. Voor een Solo One vloer is dit niet relevant, maar je bent natuurlijk altijd welkom om op een afstandje te kijken naar de voortgang van het werk.
Op de laatste dag gaan we de vloer aflakken. Deze laag dient ter bescherming tegen mogelijke krassen en beschadigingen en zorgt voor een prachtige matte afwerking van de vloer.
De gietvloer is eindelijk klaar, en wat nu? Gelukkig kun je al na 24 uur op sokken naar binnen om het eindresultaat te bewonderen! Na 48 uur is de vloer licht belastbaar en kun je voorzichtig weer aan de slag. Na vijf dagen is de vloer volledig uitgehard. Als je zware objecten, zoals een keuken, moet plaatsen, geef de vloer dan de volledige uithardingsperiode om goed uit te harden. Het kan handig zijn om de vloer tijdelijk af te dekken met een blanco stucloper, zodat je nieuwe vloer niet direct vies wordt.
Thuis alvast genieten?
Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!