Woonbeton, ook wel bekend als betoncire, microcement of betonlook gietvloer, is steeds meer populair en als onmisbaar beschouwd in deze sector. Zoals bij elke vloerafwerking heeft woonbeton zijn eigen voor- en nadelen. In deze blog gaan we dieper in op wat woonbeton precies inhoudt en onderzoeken we zowel de voordelen als nadelen ervan.
Woonbeton is een type cementgebonden gietvloer dat bestaat uit verschillende lagen. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat er diverse namen worden gebruikt voor cementgebonden gietvloer, waar woonbeton er slechts één van is. Deze naam geeft echter nog geen exacte indicatie van de samenstelling van het materiaal.
Woonbeton wordt samengesteld uit een mix van cement, epoxy en quartz, waardoor het een gietvloer met textuur en reliëf wordt. De toevoeging van epoxy en quartz is volgens ons van essentieel belang. Dit maakt woonbeton niet alleen waterdicht, maar ook extreem duurzaam, waardoor het kan worden geclassificeerd als een krasbestendige gietvloer.
1. Zeer slijtbestendig: De combinatie van cement, epoxy en quartz resulteert in een uiterst sterk product dat bestand is tegen slijtage. Zelfs bij incidentele impact blijven er geen krassen achter.
2. Volledig vloeistofdicht: Dankzij de volledige vloeistofdichtheid kunnen woonbetonvloeren in alle ruimtes worden toegepast, van badkamers tot keukens, zonder risico op lekkages.
3. Compleet naadloos: Door de naadloze afwerking zijn er geen dorpels of voegen waar vuil zich kan ophopen, wat zorgt voor en strakke uitstraling en eenvoudig onderhoud.
4. Optimaal rendement van vloerverwarming: Met een dikte van slechts twee millimeter biedt woonbeton een ideaal oppervlak voor vloerverwarming, waardoor energie-efficiëntie wordt gemaximaliseerd.
5. Rijk kleurenpalet: Naast grijstinten zijn er ook organische en warme kleuren beschikbaar met een totale collectie van vijfentwintig kleuren om uit te kiezen.
transformeer je interieur met onze handgemaakte gietvloeren
Ontdek de mogelijkheden!
1. Mogelijke scheurvorming: De hardheid van woonbeton kan leiden tot scheurvorming, vooral in nieuwbouwwoningen waar de ondervloeren nog kunnen werken. Dit kan worden gezien als karakteristiek aspect van het product, maar het kan ook als een nadeel worden beschouwd.
2. Langdurig aanbrengproces: Het aanbrengen van woonbeton duurt vijf volle werkdagen, wat planning vereist en mogelijk tijdelijke verhuizing uit de woning betekent.
3. Hogere vierkante meterprijs: Door het langdurige installatieproces heeft woonbeton een hogere vierkante meterprijs, variërend tussen €90 en €145. Dit vertegenwoordigt echter een investering in een duurzame en krasbestendige vloer met langdurige functionaliteit.
Thuis alvast genieten?
Doe vloerinspiratie op met
ons DIGITALE magazine!