Kan een gietvloer over tegels heen gelegd worden? 

Een tegelvoer in woningen zijn vandaag de dag nog steeds een veel voorkomend type vloer. Het kan zijn dat je een bestaande woning hebt gekocht waar een tegelvloer in ligt of dat er een tegelvloer in je huidige woning ligt waar je op bent uitgekeken. Daardoor is een veel voorkomende vraag; kan een gietvloer over tegels heen gelegd worden?

Wanneer je uitgekeken bent op je tegelvloer kan je ervoor kiezen om dit eruit te halen, maar dit is een tijdrovende en prijzige klus. Zeker wanneer er vloerverwarming onder de tegelvloer ligt kan dit een flinke klus zijn. Je wilt namelijk niet dat de vloerverwarming beschadigd raakt. Het verwijderen van tegels zonder de vloerverwarming te beschadigen kan lastig zijn. Je kan er voor kiezen om de tegels er niet uit te slopen maar een nieuwe vloer over de tegels heen te leggen. Een gietvloer is hier een uitermate geschikt product voor!

gietvloer op tegels

Gietvloer over tegels, waar moet ik op letten?

Om een gietvloer over tegels heen aan te brengen zijn er een paar aandachtspunten. Voor het aanbrengen van een gietvloer over tegels heen is het belangrijk dat de ondergrond egaal en stabiel is. Zo mogen er geen grote hoogteverschillen zitten en moeten alle tegels goed vast liggen. Wanneer het om een enkele tegel gaat die los ligt is dit geen probleem. Zijn het meerdere tegels die los liggen dan zal de tegelvloer toch verwijderd moeten worden. Als er te veel niveauverschil is of de tegelvloer niet waterpas ligt dan kan er voor gekozen worden eerst te egaliseren. Hierna volgt de opbouw van de gietvloer zoals normaal.

Voordat een gietvloer over tegels heen aangebracht kan worden moet de tegelvoer altijd eerst voorbehandeld worden. Het type vloer dat je kiest bepaald het soort voorbewerking.

Type gietvloer

Bij de PU Gietvloer moet de tegelvloer eerst opgeruwd worden met een schuurmachine zodat de gietvloer goed hecht aan de tegels. Daarna wordt er een extra schraplaag aangebracht die zorgt voor een egaler geheel. De totale dikte voor een PU gietvloer over tegels heen is 3 a 4 mm.

Wanneer je kiest voor ons andere type vloer, de Betonfloor, zal er eerst egaline aangebracht moeten. Dit is ongeveer 5 mm dik en daarboven komt nog de gietvloer van 3 a 4 mm dik. Bij de Betonfloor is de totale dikte dus iets hoger door het egaliseren.

Gietvloer over tegels is de ideale combinatie

Terugkomend op de vraag kan een gietvloer over tegels heen aangebracht worden; dit kan zeker! Je hebt hierdoor minder werkt, want de oud vloer hoeft er niet uitgebroken te worden. De gietvloer kan gewoon over de tegels heen gelegd worden. Ook is een gietvloer een naadloos geheel en heb je geen voegen meer waar vuil in kan kruipen. En als allerlaatst is het een minimale dikte die erboven komt, waardoor het ook een ideale combinatie met vloerverwarming is.

Heb je nog vragen over een gietvloer over tegels heen of twijfel je of onze vloeren of je tegelvloer heen kunnen? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder!