Inspiratie artikel! Een PU gietvloer in de woonkamer

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan maar een PU (polyurethaan) gietvloer is razend populair. Dat heeft de vloer te danken aan zijn gemak in onderhoud, maar bovenal aan zijn veelzijdigheid. Met dit type vloer kun je veel kanten op: van landelijk tot industrieel en van klassiek tot modern. Daarbij zijn de mogelijkheden in kleuren divers. Een PU gietvloer past dus in elk interieur. Ben je op zoek naar inspiratie voor een PU gietvloer in de woonkamer? Lees dan vooral verder!

Solo Life gietvloer

De Solo Life gietvloer is een levendige PU gietvloer die je interieur warmte geeft en een perfecte eenheid uitstraalt in de woonkamer. De Solo Life wordt opgebouwd uit vier à vijf verschillende lagen die elk hun eigen kwaliteit kennen. In de kleurlaag kunnen twee verschillende tinten aangebracht worden, waardoor de vloer gaat leven en er ‘vegen’ of ‘vlammen’ ontstaan. Je kunt zelf bepalen hoeveel structuur je in de vloer wilt. Druk, rustig of ertussenin; er is van alles mogelijk.

Betonlook gietvloer

Door de twee verschillende tinten in de kleurlaag, ontstaat er de zogeheten betonlook; de vloer ziet eruit als beton, maar is van kunststof. De betonlook gietvloer past dankzij zijn stoere karakter erg goed bij een landelijk of industrieel interieur.

betonlook gietvloer

Gietvloer en staal: een ijzersterke combinatie

Een PU gietvloer in de woonkamer combineert uitstekend met staal. Zo passen een stalen deurframe of stalen kozijnen qua kleur en stijl prachtig bij een gietvloer. Bovendien creëer je met deze combinatie een ruimtelijk en open gevoel.

PU gietvloer stalen deurframe

Solo One gietvloer

Waar er bij de Solo Life twee tinten in de kleurlaag worden aangebracht, is dat bij de Solo One gietvloer slechts één kleur. Hierdoor ontstaat er een strakke, egale vloer. De Solo One is in vrijwel elke kleur te verkrijgen. Kies een kleur uit één van de kleurenwaaiers van Sikkens, RAL of NCS, of laat een kleurensample op maat maken.

Strak en naadloos

De Solo One gietvloer vormt een ideale basis om je interieur perfect tot zijn recht te laten komen. De PU gietvloer is strak en naadloos en vormt zo een unieke en rustige basis. Creëer een luxe uitstraling door de ruimte minimalistisch in te richten en opgeruimd te houden.

PU gietvloer Solo one

Witte gietvloer

Kies voor een witte gietvloer en creëer een rustige basis. Het geeft een frisse en tijdloze uitstraling. Bovendien is wit eenvoudig te combineren en kun je met objecten de gewenste sfeer aanbrengen. Combineer wit bijvoorbeeld met natuurlijke materialen zoals hout en creëer een warme sfeer.

witte PU gietvloer

Wij geven advies op maat

Het vinden van de juiste kleur en uitstraling van je nieuwe PU gietvloer in de woonkamer kan best lastig zijn. Daarom geven wij advies op maat; wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze in zowel het type vloer als de kleur. Neem voor meer informatie en vrijblijvend advies contact met ons op! Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom. Hier presenteren wij diverse vloervelden zodat je een goede impressie van de Solo Gietvloeren krijgt.