Solo Gietvloeren

Gietvloeren: de voor- en nadelen

Een gietvloer is anders dan andere vloeren omdat hij niet wordt gelegd maar gegoten. Er zijn verschillende materialen waar een gietvloer van gemaakt kan worden. Er zijn drie verschillende soorten gegoten vloer: woonbeton, coatings en polyurethaan gietvloeren (afgekort als PU vloeren). Elke soort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en voor- en nadelen.

Woonbeton

Het hoofdbestanddeel van zo’n woonbeton gegoten vleoer is cement. Ondanks zijn mooie natuurlijke uitstraling, is deze vloer niet optimaal geschikt voor in een woning. Het beton kan de werking van de ondervloer namelijk niet opvangen, waardoor er snel scheurtjes in het beton kunnen komen. Op het woonbeton kunnen ook relatief snel vlekken ontstaan die niet meer te verwijderen zijn.

Polyurethaan gietvloer

U kunt kiezen uit een matte PU-vloer of een PU-vloer met zijdeglans. Polyurethaanvloeren zijn verkrijgbaar in een groot scala van kleuren. Sommige PU-vloeren zijn beter bestand tegen UV-straling dan andere. Deze zullen niet snel verkleuren dankzij hun UV-bestendigheid. PU-vloeren zijn heel prettig om op te lopen, omdat deze zachter en elastischer van aard zijn dan bijvoorbeeld woonbeton of epoxy vloeren. Tevens is een polyurethaanvloer onderhoudsarm en zeer gemakkelijk schoon te maken.

Prijs

Gietvloeren zijn niet erg goedkoop. Gemiddeld kost een gietvloer tussen de 50 en 150 euro per vierkante meter. Ten opzichte van een laminaatvloer bent u doorgaans tweemaal zo veel kwijt. Polyurethaan is aanmerkelijk duurder dan epoxy en woonbeton maar heeft wel veel voordelen, waardoor het een waardevolle investering kan zijn.

Bij Solo Gietvloeren zijn kwalitatief hoogwaardige PU vloeren verkrijgbaar. Met een polyurethaan gietvloer kiest u voor een kleur- en slijtvaste vloer met een lange levensduur. Kijk op onze site voor ons complete aanbod maar bekijk ook de vele positieve reviews.

Heb je een specifieke wens of voorkeur voor jouw woning, kantoor of project? Neem dan zeker contact met ons op. Dan kijken we samen naar een passende oplossing.