De gietvloer trends in 2019; wat staat ons te wachten?

Het einde van het jaar nadert, tijd om vooruit te kijken naar de trends voor het komende jaar. Welke kleuren en dessins gaan we in 2019 terugzien en hoe vertaalt zich dat naar de gietvloer? Waar een ander kleurtje op de muur of nieuwe accessoires eenvoudig aan te brengen zijn, zullen de meeste mensen toch voor een vloer kiezen die langere tijd meegaat. Dan is het fijn als die vloer enigszins tijdloos is en past bij je eigen smaak. Toch zijn er wel degelijk trends te benoemen als het gaat om gietvloeren. Wij hebben er alvast een aantal voor je in de spotlights gezet. Dus kies jij in 2019 voor een nieuwe gietvloer, doe dan hier je inspiratie op!

Lichte grijstinten

Neutrale grijstinten blijven ook in 2019 geliefd voor gietvloeren en dan met name de lichte grijstinten. Deze trend past uitstekend bij minimalistische en industriële interieurs. Vooral sfeervolle vloeren met een gemêleerd patroon zien we steeds vaker terugkomen. Door een samensmelting van twee verschillende tinten ontstaat een levendige betonlook die in combinatie met stoere en natuurlijke materialen als onbewerkt hout, leer en metaal je woning een moderne look en feel geeft.

gietvloer lichte grijstinten

Ga voor groen

Een andere belangrijke inspiratiebron voor het interieur is de natuur. Ons leven gaat steeds sneller en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Hierdoor ontstaat een tegenbeweging. Mensen hebben behoefte om stil te staan en de rust van de natuur op te zoeken. Juist in huis. Dit zie je terug in het gebruik van verschillende natuurlijke groentinten en materialen als bamboe, rotan, wol en vilt. Natuurlijk aangevuld met veel grote planten. Deze trend wordt ook wel ‘urban jungle’ genoemd. Kenmerkend voor dit soort grijsgroene vloertinten is dat de kleur lijkt te leven en ieder moment van de dag een andere uitstraling heeft.

Combinatie van een gietvloer en houten vloer

Kun je niet kiezen tussen een gietvloer of een mooie eikenhouten vloer? Dan hebben we goed nieuws! Anno 2019 hoef je ook helemaal niet te kiezen. Deze trend laat zien dat een strakke gietvloer in combinatie met een warme houten vloer een verbluffend mooi effect geeft. Dankzij de waterdichte eigenschappen van een gietvloer leent deze zich bijvoorbeeld perfect voor de (open) keuken. Laat de gietvloer in de keuken vervolgens overlopen in een rustieke eikenhouten vloer in de woonkamer. Kies daarbij voor complementerende kleuren, dus een lichte gietvloer bij een lichte houten vloer.

gietvloer en houten vloer

Een matzwarte keuken met strakke gietvloer

Wat betreft de keuken; daar zien we ook allang geen standaard wit meer. Een nieuwe trend is de matzwarte ‘vingerafdruk-bestendige’ keuken. Je hebt er wat lef voor nodig, maar het geeft een luxueuze uitstraling. Een strakke gietvloer past uitstekend in deze trend. Waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen voor chique contrast in de vorm van een lichte vloer. Een andere optie is een donkere giet- of betonvloer met een matte afwerking, waardoor dat industriële gevoel meer benadrukt wordt.

gietvloer en matzwarte keuken

Natuurlijk hangt de keuze voor een passende gietvloer van nog veel meer factoren af. Daarom helpen wij je graag met gedegen advies en samples. Wij beschikken over een breed scala aan kleuren en kunnen zelfs kleuren op maat ontwikkelen om zo tot jouw perfecte kleur te komen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden of kom langs in onze showroom.