Gietvloer of houten vloer?

Misschien ben je op zoek naar een vloer voor je nieuwbouwwoning of is het tijd voor vernieuwing in je bestaande woning. Er is enorm veel keuze in vloeren, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Want waar ga je voor, tegels, vloerbedekking, een echte houten vloer of een gietvloer. Hier bespreken we twee enorm populaire vloeren, de houten vloer en de gietvloer.  Wat zijn nu de overeenkomsten en wat zijn de verschillen?

Sfeer in huis

De overeenkomst tussen deze twee vloeren is dat het allebei vloerafwerkingen zijn, maar verder zijn het totaal verschillende producten. Alleen al met de sfeer in je huis kun je een totaal ander iets creëren. Een gietvloer is enorm eigentijds en is ook naar wens samen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan een cementbeton grijze gietvloer of een warme bruine strakke gietvloer.  Hierdoor krijg je twee totaal verschillende sferen. Er zijn veel meer mogelijkheden als het gaat om design of kleurtoepassingen dan bij een houten vloer. Bovendien wordt een gietvloer naadloos aangebracht, wat bij hout niet het geval is. Een gietvloer creëert dus een naadloze ruimtelijke basis voor uw interieur.

De toepassing van deze vloeren

Er is nog een verschil tussen een gietvloer en een houten vloer, en dat is de toepassing. Hout wordt vooral gebruikt in woonruimtes zoals de woonkamer.  Terwijl een gietvloer overal kan worden toegepast, van keuken tot woonkamer en van slaapkamer tot badkamer. Gietvloeren worden niet alleen in de particuliere sector gebruikt, maar ook in ziekenhuizen of werkplaatsen. Dit komt omdat de vloeren zeer sterk en hygiënisch zijn.  De toepassingsmogelijkheden van gietvloeren zijn dan ook vele malen groter dan bij het gebruik van hout. Bovendien zijn gietvloeren gemakkelijk te onderhouden en schoon te houden.

Vloerverwarming

Wanneer je op een houten vloer loopt voelt dat heel anders aan dan wanneer je op een gietvloer loopt. Een gietvloer is gemaakt van kunststof, waardoor de vloer elastisch is. Daarnaast voelt de gietvloer ook erg prettig aan met vloerverwarming. De gietvloer zelf is slechts 3 tot 4 mm dik, waardoor je het maximale uit uw vloerverwarming kunt halen.  Een houten vloer is minder geschikt in combinatie met vloerverwarming, maar er zijn mogelijkheden. Het rendement van een gietvloer met vloerverwarming is hoger dan een houten vloer met vloerverwarming. Het comfort en het warmterendement zijn dus heel verschillend tussen deze twee vloeren.

Combineer een gietvloer met een houten vloer

Gecharmeerd van de uitstraling van hout, maar niet van al zijn eigenschappen? Overweeg dan een combinatie van deze twee vloeren. Een houten vloer is niet altijd even prettig of praktisch in combinatie met vloerverwarming en gevoeligheid voor vlekken. Een gietvloer in combinatie met een houten vloer is dan ideaal! Wil je meer informatie over een gietvloer in combinatie met een houten vloer? Lees dan deze blog waarin we je alles vertellen waar je rekening mee moet houden.