Een gietvloer combineren met hout, zo doe je dat

Een goede vloer is belangrijk aangezien je een vloer jarenlang gaat gebruiken. Echter voldoet een goede vloer bij iedereen aan iets anders. Iemand met kinderen zal bijvoorbeeld op andere zaken letten dan iemand zonder kinderen, wat natuurlijk logisch is. Een gietvloer is voor iedereen een praktische en mooie oplossing! Het is namelijk een vloer die eenvoudig is qua onderhoud en die staat bij veel verschillende stijlen en interieurs. Beton(look) combineert goed met diverse materialen, zoals staal, marmer en hout. Maar hoe combineer je een gietvloer mooi met houten elementen in je interieur?

Gietvloer met houten meubels

Gietvloeren staan absoluut goed bij houten meubels. Wel is het aan te raden om slechts voor enkele houten meubels te kiezen, om overkill te voorkomen. Hierbij kun je denken aan de eettafel en salontafel als basis, met eventueel kleine houten woonaccessoires om het geheel af te maken. Deze combinatie van hout is dan de basis van je huis die je vervolgens combineert met andere bijzondere materialen, zoals wollen kleedjes, glazen potten en vazen. Zo krijgt je inrichting net wat meer karakter en een nieuwe dimensie!

gietvloer met houten meubels

Twee soorten vloeren

Het lijkt wellicht wat ongebruikelijk en rommelig, maar niets is minder waar! Het combineren van twee soorten vloeren in één ruimte kan er werkelijk fantastisch en uniek uitzien. Een houten vloer en gietvloer combineren van nature ontzettend goed, vooral als de houten vloer licht van kleur is. Dit zorgt voor een vergrotend effect, omdat je door de verschillende materialen de ruimte in meerdere delen verdeelt. Daarnaast oogt het speels en krijgt je interieur net dat beetje extra!

Gietvloer met houten plinten

Voor sommigen is een design gietvloer té strak voor hun smaak. Maar wist je dat het toevoegen van een hoge houten plinten hier verandering in maakt? Een hoge houten plint zorgt namelijk voor minder strak voorkomen, waardoor het een andere look & feel uitstraling krijgt. Een hoge plint zorgt voor een ietwat klassiekere en tijdloze uitstraling, waardoor het meerdere mensen aanspreekt. De keuze in houten plinten zijn enorm. Dit gaat van kleine eenvoudige plinten tot aan chique hoge plinten met een houtkleur.

gietvloer met houtenplinten

Wil jij ook graag een gietvloer in huis? Bekijk dan zeker de rest van onze website. Daar vind je genoeg gietvloer inspiratie en de verschillende mogelijkheden qua materialen en kleuren. Heb je verder nog vragen of wil je een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op, dan helpen we je graag verder!