Gietvloer 2 Kleuren

Kleuren kiezen voor je woning is zo makkelijk nog niet. Waarbij je bij een muurkleur misschien wat sneller denkt we wagen het er op en pakt het niet uit zoals verwacht schilderen we het wel over, is de keuze van de gietvloer kleur wel iets om langer bij stil te staan. Deze kleur gaat de basis vormen voor je interieur en kan ook niet zo makkelijk over gedaan worden. Maar welke gietvloer kleur in 2 kleuren is nou bij jou thuis de perfecte basis voor je interieur?

Gietvloer Kleuren

Wat is een gietvloer in 2 kleuren?

Om tot de keuze van een gietvloer in 2 kleuren te komen is het belangrijk om te weten wat het product is en welke mogelijkheden er zijn.

Een gietvloer in 2 kleuren is een PU, Polyurethaan, Gietvloer.  Dat houdt in dat het een kunststof gietvloer is en daarmee een elastisch product. Daardoor is de vloer uitermate geschikt voor nieuwbouwwoningen, maar wordt het ook veel gekozen voor renovatie woningen.

Een PU Gietvloer is verkrijgbaar in twee varianten: de Solo One of de Solo Life. De Solo One gietvloer wordt aangebracht in één egale kleur. Een strakke, naadloze basis waarin je interieur tot leven komt. Één kleur toch iets te strak voor je? Dan is de Solo Life een aanrader. Deze gietvloer wordt gemixt door 2 kleuren die aardig uit elkaar liggen op de kleurenwaaier bij elkaar te mengen. Zelf kan je de drukte van de menging bepalen, van druk tot rustig alles is mogelijk!

Kleuren bepalen van een gietvloer

De kleur voor de gietvloer in 2 kleuren die je hebt uitgekozen kan op zichzelf heel mooi zijn, maar de truc is om de kleur in het geheel te bekijken. Hoe combineert die met de keuken, bank, eettafel of uitgezochte muurkleur? Een kleur veranderd door wat je er naast legt, dus het is altijd goed om daarmee te spelen. Daarbij is lichtinval ook heel bepalend. Heb je een lichte woning op het zuiden met veel lichtinval, dan kan je misschien wat donkerder gaan dan je in eerste instantie zou verwachten.

Tijdens het eerste bezoek aan onze showroom gaan we gezamenlijk door de gehele kleurencollectie van de gietvloer heen en gaan we een voorselectie maken. Hoe licht of donker mag de gietvloer worden, welke kleur tint past het mooist en hoe druk mag de structuur van de gietvloer worden? Aan de hand van een eerste selectie geven we samples van de gietvloer in 2 kleuren mee waarmee je kan gaan combineren met andere materialen. Voor sommige klanten is het fijn om nog een keer terug te komen met andere uitgezochte materialen. Nog even een keer door de kleurencollectie van de gietvloer gaan en helemaal finetunen totdat het de perfect kleur is!

Voordelen gietvloer 2 kleuren 

Naast dat een gietvloer met 2 kleuren warmte brengt in je interieur is uit praktisch oogpunt de vloer ook erg fijn. Door de meningen van 2 kleuren in de gietvloer gebeurd er al iets in de vloer, waardoor een vuiltje of pluisje beduidend minder opvalt dan waneer er een egale gietvloer kleur ligt. Maar is dit het enige voordeel van een gietvloer? Zeker niet!

Een gietvloer in 2 kleuren is maar 3 tot 4 mm dik. Hierdoor kan de gietvloer op bijna iedere ondergrond toegepast worden. Doordat de gietvloer maar 3 tot 4 mm dik is heb je optimaal rendement van de vloerverwarming. Ook zeker een voordeel! Daarnaast is een gietvloer vloeistofdicht, waardoor die uitermate geschikt is voor in de keuken of badkamer. De vloer kan door de gehele woning gelegd worden en is een UV stabiel product.

Gietvloer Kleuren

Solo Gietvloeren showroom

Om een beeld te geven hoe een gietvloer kleur eruitziet in een woning is het Solo Lookbook in het leven geroepen. In dit Lookbook 2021 geven wij een impressie van de 2021 kleurencollectie en de gerealiseerde projecten van afgelopen jaar.

Bij vragen omtrent onze kleurencollectie kun je contact opnemen met onze showroom. Wanneer je langs wilt komen om de kleuren in het echt te bekijken ben je van harte welkom! In onze showroom is de gehele kleurencollectie namelijk te bekijken. Graag kijken wij mee naar de mogelijkheden en adviseren wij welke Solo Gietvloer het beste bij je past. Neem vooral een staaltje van je nieuwe keuken, bed, gekozen verfkleur of bank mee. Met de juiste combinatie komt je interieur namelijk echt te leven!