Sluiten
Productpagina bekijken

Solo PU Gietvloeren

Solo Minimal

Solo Milestone

FAQ | Veelgestelde vragen

Het aanbrengen van een gietvloer neemt in totaal 5 dagen in beslag omdat het product is opgebouwd uit verschillende lagen. Voor uw planning kunt u altijd maandag t/m vrijdag reserveren. Op vrijdag zal de laatste laag aangebracht worden en kunt u na 24 uur genieten van het eindresultaat!

Een gietvloer is opgebouwd uit 4 tot 5 lagen wat voor een kwalitatief goed eindresultaat zorgt. Afhankelijk van het type ondergrond kan het zijn dat er nog een extra voorbewerkingslaag aangebracht moet worden voordat de gebruikelijk opbouw van een gietvloer aangebracht kan worden.

Afhankelijk van het type gietvloer wat u kiest kunt u de keuze maken om de plinten voor of na het aanbrengen van de gietvloer te bevestigen. Bij de Betonfloor raden wij het aan om de plinten achteraf te plaatsen. Bij de PU Gietvloer kunt u wel kiezen tussen vooraf of achteraf plaatsen. Optisch is het mooiste de plint vooraf te plaatsen want wij smeren de gietvloer tegen de plint aan waardoor je een naadloze afwerking krijgt. Als de plinten achteraf geplaatst worden zal er iets kiervorming ontstaan, maar dit kan afgekit worden voor een strak eindresultaat.

Een gietvloer kan in iedere RAL, Sikkens en NCS kleur gemaakt worden. Nu hebben wij alvast een voorselectie gemaakt met onze kleurcollectie. De gehele kleurencollectie is in onze showroom te bekijken en kunt u ook samples van ontvangen.

De exacte kosten van een gietvloer zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het soort ondergrond, de conditie daarvan, aantal vierkante meters en de reis- en eventuele verblijfkosten. Voor een vloeroppervlak tussen de 80 en 140 vierkante meter moet u rekening houden met een prijs tussen de €80,- en € 90,- per vierkante meter. Voor een exacte prijs gebaseerd op uw woning kunt u altijd vrijblijvend een offerte aanvraag doen.

Een PU Gietvloer kan zeker aangebracht worden in de badkamer. Een gietvloer is namelijk een vloeistofdicht product en kan daardoor ook toegepast worden in de badkamer. Zo krijg je een naadloze vloer die in iedere ruimte van de woning toegepast kan worden. Doordat een gietvloer geen naden of voegen heeft is deze ook erg onderhoudsvriendelijk. 

De totaaldikte van een gietvloer bedraagt 3 tot 4 mm ervan uit gaande dat deze direct op de ondergrond aangebracht kan worden. 

Een gietvloer is een perfecte combinatie met vloerverwarming. De totaaldikte van een gietvloer bedraagt 3 tot 4 mm. Door de opbouw van verschillende lagen heb je een optimale warmteverdeling en maak je geen onnodige stookkosten. 

Na 24 uur is een gietvloer al beloopbaar op sokken. De volledige uitharding van het product duurt in totaal 5 dagen. Dan is de gietvloer helemaal belastbaar en kan die volledig in gebruik worden genomen. 

Een gietvloer kan toegepast worden op bijna iedere ondergrond. Van tegels tot beton, van anhydriet tot fermacell, veel is mogelijk. Afhankelijk van het type ondergrond zal de vloer eerst voorbewerkt moeten worden voor een optimale hechting. 

Gietvloeren kunnen bij normaal gebruik en reguliere schoonmaak tientallen jaren meegaan. De topcoat kan tussentijds vervangen worden zodat de vloer er weer als nieuw uitziet. 

Het onderhoud van een gietvloer is gemakkelijk. In principe is het stofzuigen en dweilen met de bijgeleverde schoonmaakmiddelen voldoende.

Voordelen van een gietvloer zijn dat het door de gehele woning aangebracht kan worden, de gietvloer maar 3 tot 4 mm dik is en daardoor een optimale combinatie met vloerverwarming. Daarnaast heeft het een lange levensduur, is het een UV stabiel product, eindeloos veel kleurmogelijkheden en is een gietvloer toepasbaar op diverse ondergronden. Wat als een mogelijk nadeel beschouwd kan worden is het tijdsbestek waarin een gietvloer wordt aangebracht, namelijk in totaal 5 dagen. 

Een PU Gietvloer en Epoxy gietvoer lijken veel op elkaar en voor een leek zijn de verschillen moeilijk te ontdekken. Echter zijn de verschillen er wel degelijk.  Een Epoxy gietvloer heeft een vloeistofdichte karakter, zuur en chemische resistentie en is bikkel en bikkel hard. Dit maakt de vloer uitermate geschikt voor een werkplaats of magazijn. Doordat een Epoxy gietvloer bikkelhard is kan dat ervoor zorgen dat het vloer sneller kan scheuren in een nieuwbouw woning. Daarnaast verkleurd een Epoxy gietvloer vrij snel en functioneert hij op zijn best in een hoogglans afwerking.  Als je opzoek bent naar een gietvloer zit je niet te wachten op scheuren of verkleuring. Om die reden wordt er bij particuliere woningen vaak gekozen voor een PU Gietvloer. Deze zijn licht-elastisch waardoor ze niet kunnen scheuren in een nieuwbouw woning, verkleuren ze niet zo heftig en zijn ze te verkrijgen in een matte afwerking.

Offerte aanvragen