Polyurethaan Gietvloer

Als je opzoek gaat naar een gietvloer kan je verdwalen in de eindeloze soorten gietvloeren, verschillende kleuren gietvloeren en iedereen biedt net weer een ander soort gietvloer aan. Één van de soorten gietvloer die je tegen kan komen is een PU Gietvloer of wel een polyurethaan gietvloer. In deze blog gaan we dieper in op wat een PU Gietvloer is, wat de eigenschappen er van zijn en benoemen we andere belangrijke punten om rekening mee te houden.

Oorsprong van Polyurethaan

Polyurethaan (PU) is een kunststof waarmee je misschien wel dagelijks mee in aanraking komt. Denk bijvoorbeeld aan koelkasten of schoenzolen, hier zit PU allemaal in verwerkt. Het fijne aan Polyurethaan is dat het de elasticiteit van rubber heeft en de stabiliteit van kunststof. In de jaren 60 is Polyurethaan ontwikkeld voor de industrie, denk aan fabriekshalen etc. Door de sterkte en het vloeistofdichte karakter is PU namelijk een interessant product om te gebruiken. Langzaam aan heeft PU zich verplaatst naar de particuliere sector, een polyurethaan gietvloer.

Een polyurethaan gietvloer is een kunststof gietvloer. Doordat het een kunststof gietvloer is is het een elastisch product en daarmee ook zeker geschikt voor bijvoorbeeld nieuwbouw woningen. Hij is namelijk scheur overbruggend.

Binnen de Polyurethaan gietvloeren kan je nog kiezen uit twee varianten; de Solo Life en de Solo One. Het verschil zit hem puur in de kleur en uitstraling. Ben je opzoek naar een hele strakke vloerafwerking waarbij je een unieke basis hebt om je interieur perfect tot zijn recht te laten komen? Dan is de Solo One gietvloer zeker geschikt! Deze gietvloer wordt namelijk aangebracht in één egale kleur. Hiermee heb je een rustige basis te pakken en kan je nog alle kanten op qua verdere inrichting. Één kleur toch te saai voor je? Dan moet je voor de Solo Life variant gaan! Door een mix van twee verschillende tinten ontstaat er een betonlook-effect in de gietvloer. De structuur hiervan kan je ook nog zelf bepalen. Van druk tot rustig, alles is mogelijk!

Plaatsing Polyurethaan Gietvloer

Welke eigenschappen hebben effect op het aanbrengen van een Polyurethaan gietvloer? En vergt het enige voorbereiding? Zo neemt het aanbrengen van een gietvloer meerdere dagen in beslag. Voor je planning is dat zeker belangrijk om mee te nemen. Heb je te maken met een nieuwbouw woning of bestaande woning? Bij een nieuwbouw woning moet eerst het opstookprotocol met je vloerverwarming doorlopen worden voordat de gietvloer aangebracht kan worden. Of er moet bijvoorbeeld minimaal een week droogtijd zitten tussen het aanbrengen van het stucwerk en het aanbrengen van de polyurethaan gietvloer.

Onze projectleider komt van tevoren altijd op locatie de situatie bekijken en kijkt onder andere of de ondergrond droog genoeg is. Verder zal de woning ingemeten worden en worden eventuele wensen met elkaar doorgesproken. Het aanbrengen van de gietvloer zelf duurt 5 dagen. Altijd van maandag tot en met vrijdag kan je hiervoor reserveren. Na die 5 dagen is de vloer na 24 uur beloopbaar en zelfs na 48 uur al licht belastbaar. Volledige uitharding is wel na 5 dagen. Hou hier rekening mee met het plaatsen van zware objecten, denk bijvoorbeeld aan een keuken.

 

Schoonmaak en onderhoud Polyurethaan Gietvloer

Een Polyurethaan Gietvloer is om meerdere redenen erg populair. Onderhoud valt daar ook zeker onder. De polyurethaan vloer is namelijk enorm praktisch in onderhoud en schoonmaak, omdat die compleet naadloos is. Wel zal regelmatig de vloer stofvrij gehouden moeten worden. Dit kan makkelijk met een stofzuiger of een Swiffer. Daarnaast is ons advies om de vloer wekelijks te reinigen met een microvezel vlakmop. De juiste schoonmaakmiddelen krijg je bij de vloer bijgeleverd. Deze zijn ook makkelijk online bij te bestellen. Gebruik anders een zeepvrij reinigingsmiddel. Het zeepvrije aspect is van belang om strepen en kleverigheid te voorkomen.

Heb je verdere vragen over de eigenschappen van een polyurethaan gietvloer of wil je een afspraak in onze showroom inplannen? Neem dan contact met onze showroom op en wij helpen je graag verder!

Gietvloer Veenendaal