Een gietvloer: De voor- en nadelen

Traditioneel werden gietvloeren vooral toegepast in de industrie, maar tegenwoordig zijn gietvloeren ook in huis niet meer weg te denken, zoals in de woonkamer. Een gietvloer kan niet alleen toegepast worden in renovatiewoningen, maar ook bij nieuwbouwwoningen is een gietvloer mogelijk. Maar wat zijn dan de voordelen van een gietvloer in je huis?

gietvloer woonkamer

Voordelen van een gietvloer

Levensduur

De levensduur van een gietvloer in huis ligt gemiddeld een stuk hoger dan andere vloeren. Ga je het vergelijken met laminaat of hout dan gaat een gietvloer langer mee. Gemiddeld heb je 30 jaar lang plezier van de vloer. De lange levensduur heeft te maken met de opbouw van het product. Hierdoor ontstaat er een solide systeem. Het kan tussentijds een keer nodig zijn de vloer opnieuw af te lakken en dan heb je weer jarenlang plezier van de vloer.

Vloeistofdicht

Omdat een gietvloer in één geheel aangebracht wordt is het ook een vloeistofdicht product. Met een gerust hart kan je rode wijn of koffie laten vallen en trekt het niet gelijk in de vloer.  Wel zo prettig bij een vloer in huis! Door de vloeistofdichtheid kan een gietvloer niet alleen in de woonkamer toegepast worden, maar ook doorgetrokken worden naar de keuken of badkamer. Zo creëer je een geheel in de woning waar de rest van het interieur goed op uit kan komen.

De gietvloer in de woonkamer voelt prettig aan

Een vloer moet er niet alleen mooi uit zien, hij moet ook praktisch zijn en prettig aanvoelen. Met een gietvloer is dit zeker het geval! Je kan op blote voeten prettig door huis lopen en door de minimale dikte is het ook een ideale combinatie met vloerverwarming. Zo heb je een optimaal rendement van de vloerverwarming. Doordat een gietvloer prettig aanvoelt is die voor slaapkamers ook prettig om toe te passen.

Veel combinaties mogelijk

Een vloer is een belangrijk onderdeel van je inrichting, het neemt namelijk een groot deel van je huis in beslag. Daarmee wil je dat de gietvloer een goede basis is voor bijvoorbeeld je woonkamer. Met een gietvloer zijn er diverse kleuren en afwerkingen mogelijk. Zo past een gietvloer in elk interieur thuis. Modern, Scandinavisch, klassiek, landelijk of hotel chique, alles is mogelijk! Benieuwd naar alle kleuren? Bekijk dan ons lookbook voor een dosis inspiratie!

gietvloer in de woonkamer

Nadelen gietvloer

Elk type vloerafwerkingen heeft ook mindere eigenschappen waar je rekening mee moet houden. Voor een gietvloer in de woonkamer kan het als nadeel beschouwd worden dat het een kostbaar product is om aan te brengen. Door de opbouw van verschillende lagen krijg je een kwalitatief goed en sterk product, maar daar zijn ook kosten aan verbonden. Uiteindelijk doe je hiermee een investering in de toekomst waarmee je jarenlang plezier hebt van de vloer! Benieuwd naar de kosten van een gietvloer en hoe de prijs van een gietvloer is opgebouwd? Lees dan onze blog; kosten gietvloer.

Zoals net benoemd neemt het aanbrengen van een gietvloer meerdere dagen in beslag. Dit kan als een nadeel beschouwd worden. In totaal neemt het aanbrengen van een gietvloer 5 dagen in beslag. Na de 5 dagen van aanbrengen heb je nog te maken met de uitharding van de vloer. Uiteraard is dit afhankelijk van het type gietvloer wat je kiest, maar globaal kan je zeggen dat de vloer na 24 uur beloopbaar is en na 5 dagen volledig uitgehard. Zeker handig om deze planning mee te nemen in de bouwplannen!

Overtuigd van de voordelen van een gietvloer? Neem dan contact met ons op.