Een gietvloer in de keuken: waarom is dit een goede combinatie?

De keuken is een belangrijke plek in het huis, hier wordt samen de dag door gesproken en genoten van lekker eten. De keuken hoort dus een plek te zijn waar je dat warme en sfeervolle thuisgevoel ervaart. Om deze sfeer te versterken is een mooie gietvloer een interessante toevoeging. De gietvloer is al vaak te vinden in de woonkamer, maar zie je ook steeds vaker terug komen in de keuken. Maar waarom is een gietvloer in de keuken zo’n ideale optie? In dit artikel zetten we de redenen voor je op een rijtje. 

Passend bij woontrends

Een gietvloer komt in de keuken steeds vaker voor, omdat het zo goed past bij de volgende actuele trends:

  • Betonblad met eikenhouten kastjes

Een populaire trend op het gebied van keukens is op dit moment de combinatie van een betonnen werkblad met eikenhouten kastjes. Door de rauwe uitstraling draagt dit bij aan een industriële woonsfeer. Betonnen werkbladen zijn ook hard, slijtvast en hittebestendig en daarom zeer geschikt voor in de keuken. Deze werkbladen zijn ook beschikbaar in lichtgewicht beton, zodat het makkelijker te verplaatsen is en minder zwaar drukt op de keukenkastjes. Een betonnen of polyurethaan gietvloer past uitstekend bij dit soort keukens. Het maakt de strakke en industriële sfeer compleet.

  • Naadloos keukeneiland

Een andere keukentrend die je steeds vaker terugziet is een centraal keukeneiland in plaats van de traditionele L-vormige keuken. Het eiland heeft vaak een naadloos keukenblad en een strak design. Daarnaast creëer je de mogelijkheid om de keuken midden in je woonkamer te integreren. Een keukeneiland is zeer functioneel omdat je er omheen kan lopen en vanaf alle mogelijke kanten kan gebruiken (om te koken of om er aan te eten). Ook heb je vaak brede laden en dus genoeg opbergruimte. Bovendien zijn de keukenbladen vaak naadloos. Een naadloze vloer zoals een gietvloer is dus een goede match bij dit soort keukens. Zo oogt de gehele woonruimte als een strak en modern geheel.

Geen vlekken

De keuken is in het huis waarschijnlijk de woonruimte waar het meest geknoeid wordt met etenswaren en vloeistoffen. Een belangrijk voordeel is dat alle Solo Gietvloeren worden afgewerkt met een nano topcoat. Deze afwerklaag zorgt er voor dat de vloeren vloeistofdicht zijn en er dus geen permanente vlekken door bijvoorbeeld koffie of wijn kunnen ontstaan. Hierdoor zijn de gietvloeren zeer onderhoudsvriendelijk en dus geschikt voor in de keuken.

Gietvloer in de keuken

Naadloos

Veel vloeren hebben naden, waar voedselresten makkelijk in nestelen. Vooral in de keuken, waar sprake is van veel voedselresten, is dit niet zo hygiënisch. Een gietvloer is geheel naadloos, waardoor er geen etensresten kunnen achterblijven. De vloer is dus zeer makkelijk schoon te maken door er eenvoudig over heen te gaan met bijvoorbeeld een dweil.

 

Brandwerend

Tijdens het koken heb je kans dat de vloer in aanraking komt met vuur. Een gietvloer is brandwerend, waardoor er op de keukenvloer geen brand kan ontstaan. Naast stijlvol en onderhoudsvriendelijk, is een gietvloer in de keuken dus ook nog eens veilig.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een gietvloer bij jou in huis? Je kunt ons bellen op 0344-602876 of een mailtje sturen naar info@sologietvloeren.nl. We helpen je graag verder!