De opbouw van een strakke en naadloze gietvloer in 5 stappen

De opbouw van een gietvloer is een uniek proces. Een gietvloer is namelijk niet zomaar één simpel laagje. Er zijn zorgvuldige stappen en verschillende lagen die ervoor zorgen dat de gietvloer die strakke en naadloze uitstraling krijgt en unieke eigenschappen heeft. Om je een beter beeld te geven hoe dit werkt, laten we je in dit artikel stap-voor-stap zien hoe wij een gietvloer opbouwen.

De gietvloeren van Solo zijn onder te verdelen in drie soorten: Solo Life, Solo Betonfloor en Solo One. De opbouw van deze gietvloeren verschilt in sommige delen. Hieronder leggen we je in 5 stappen de opbouw van deze verschillende gietvloeren uit.

opbouw gietvloer

Stap 1. De voorbewerking

Om de gietvloer zo goed mogelijk aan te leggen wordt de ondergrond altijd eerst geïnspecteerd. Hierbij worden oneffenheden, scheurvorming of zwakke plekken in de ondergrond gerepareerd. Daarna wordt de ondervloer opgeschuurd, zodat de vloer volledig vlak en strak is.

Stap 2. Het aanbrengen van de primer

Bij de opbouw van alle Solo gietvloeren beginnen we met het aanbrengen van de Solo Primer. Dit is een eerste laag die ervoor zorgt dat de gietvloer een optimale hechting heeft aan de ondervloer. Deze primer is vrijwel geschikt voor iedere ondergrond.

Stap 3.

Solo Ecoflex

Voor de Solo Life en Solo One gietvloer is de derde stap het aanbrengen van een onderlaag die ervoor zorgt dat de ondergrond volledig strak en vlak wordt. Dit is de Solo Ecoflex. Deze laag is een materiaalsoort die licht elastisch is, wat ervoor zorgt dat de vloer scheuroverbruggend is. Daarnaast werkt deze laag optimaal in combinatie met vloerverwarming en zorgt hij voor een perfecte warmteverdeling.

Grip & Finish

De Solo Betonfloor heeft een andere derde stap dan de Solo Life en Solo One, namelijk de Grip en Finish laag. De Grip laag zorgt voor de unieke textuur en look van de betonvloer, waarna de Finish laag dient als strakke afwerklaag. Je kunt zelf bepalen hoe sterk je de structuur naar voren wilt laten komen en welke natuurtint jouw voorkeur heeft.

Stap 4.

Solo Life

In deze stap wordt de Solo Life gietvloer zelf aangebracht. Deze polyurethaan gietvloer wordt gemaakt door het mengen van twee kleuren. Hierdoor ontstaat een betonlook effect. Je kunt er zelf voor kiezen of je deze look rustig, normaal of juist heel druk wilt. Daarnaast heb je de keuze uit talloze kleuren. Alle Solo producten zijn volledig UV stabiel, zo heeft u geen last van verkleuring.

Solo life gietvloer

Solo One

De vierde stap bij de aanleg van de Solo One gietvloer is ook de aanleg van de polyurethane vloer zelf. Deze vloer wordt niet gemaakt door het mengen van twee kleuren, maar bestaat uit 1 egale kleur. Hierdoor heeft deze vloer een zeer strakke uitstraling, waarbij het als het ware een canvas vormt voor je interieur. Ook de Solo One is in talloze kleuren verkrijgbaar en volledig UV stabiel.

Gietvloer, Gietvloeren

Solo Betonfloor

In stap 4 van de opbouw van de Solo Betonfloor vindt het polijsten en impregneren plaats. Tijdens deze stap wordt de textuur van de Grip laag geaccentueerd. Vervolgens wordt de vloer tweemaal geïmpregneerd. Dit zorgt ervoor dat de vloer verzadigd is en dus vloeistofdicht is.

Solo betonfloor

Stap 5. Nano topcoat

Alle gietvloeren van Solo worden afgelakt met een matte nano topcoat. Hierdoor wordt de vloer beschermd tegen krasjes en beschadigingen. Deze laag maakt de vloer vuil-afstotend, zeer makkelijk te reinigen en volledig vloeistofdicht. Dankzij deze laag gaat je gietvloer een zeer lange tijd mee.

De opbouw van een gietvloer in beeld

Benieuwd hoe de opbouw van een gietvloer er uit ziet? Bekijk dan dit filmpje.

Meer weten over de mogelijkheden van een gietvloer in jouw huis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.