De nieuwste gietvloer trends van 2021

Gietvloer trends 2021

2020 is een jaar waarin wij veel thuis zijn geweest en het thuis zijn daarmee misschien wel belangrijker was dan ooit, daarom staan hier de nieuwe gietvloer trends voor 2021 . Wij zijn steeds meer op zoek naar een eigen plek, waar we ons echt thuis voelen. Huizen worden daardoor massaal verbouwd en veel nieuwe woningen worden aangekocht. Benieuwd naar de nieuwste trends van 2021 qua kleuren, materialen en musthaves in je interieur? Lees dan snel onderstaande blog!

Donkerblauw

Donkerblauw is een kleur die je komend jaar nog veel terug gaat zien. Dan hebben wij het niet alleen over muren, maar denk bijvoorbeeld ook aan meubels en keukens. Door aan de slag te gaan met donkerblauw oogt het niet alleen origineel, maar een woning krijgt er een stuk meer karakter van. Vaak durf je niet voor een gewaagde kleur te kiezen, omdat je bang bent dat het te tijdelijk is. Donkerblauw is juist een kleur die gemakkelijk te combineren is met warme houtsoorten, stoffen en metalen. De combinatie tussen blauw met koper, goud of messing zorgt voor een luxe uitstraling.

blauwe woontrend 2021

Bruin maakt een comeback

De kleur bruin is weer helemaal terug van weggeweest. Afgelopen najaar zagen wij bruin al veel terugkomen en ook in 2021 zetten deze gietvloer trends trend door. Niet alleen in natuurlijke materialen, maar ook als trendkleur. Door verschillende bruintinten te combineren ontstaat er een ton-sur-ton effect waarmee een warme sfeer in huis wordt gecreëerd. Precies waar wij naar op zoek zijn dit jaar! Denk aan een licht beige gietvloer, gecombineerd met een zandkleurige bank, verlichting van bruin glas en een donkerbruin wollen plaid.

woontrends 2021

Lichte houtsoorten

Afgelopen jaar zagen wij vooral licht hout terugkomen in het Scandinavisch interieur. In 2021 zijn lichte houtsoorten ook terug te vinden in luxe interieurs en industriële woonstijlen. Denk aan een lichte houten latjeswand gecombineerd met zwart stalen details en een donkere gietvloer. Voor een Scandinavisch design combineer je een lichte houtsoort met witte accenten en een lichte gietvloer.

woon hout trend 2021

Groen in huis

Groen in huis zien wij al langer terugkomen. Behang gevuld met planten, vele planten in de woning gecombineerd met een groene muur. Ook dit jaar zit je met groen in je huis goed. Je kan niet genoeg planten in huis hebben. Wel is de woontrend door de jaren heen iets veranderd. Dé gietvloer trends voor 2021 hebben te maken met duurzaamheid en natuurlijke materialen. Denk aan licht hout, linnen, duurzame verf en rotan items. Rust en eenvoud in ons interieur is iets wat in 2021 centraal staat. Kies voor ronde vormen en ruwe structuren om een neutraal en tijdeloos interieur te creëren. Pure materialen voeren de boventoon in deze fijne trend.

 

Natuurlijke en warme elementen voor gietvloeren trends in 2021

De kern van de trend is puur, warm en natuurlijk. Er wordt veel gebruik gemaakt van warme kleuren zoals roze, roest, beige en bruin. Daarnaast zijn de witte muren passe en wordt grijs als basiskleur steeds populairder. In plaats van de standaard witte muur is hier gekozen voor een zachte licht grijs tint die ervoor zorgt dat je interieur nog luxer oogt. Ook hier komen de natuurlijke materialen weer terug, zoals hout, riet en rotan. Kies hierbij voor een warmere grijze gietvloer wat het geheel helemaal afmaakt tot een warm luxe interieur.