De 5 belangrijkste voordelen van een gietvloer in huis

In sportzalen en ziekenhuizen zijn ze niet meer weg te denken, maar tegenwoordig tonen ook particulieren steeds vaker interesse voor de kunststof gietvloer. Dit type vloer biedt praktische mogelijkheden in zowel nieuwbouw als in oudere woningen. Wat zijn precies de belangrijkste voordelen van een gietvloer in je huis?

1. Levensduur

De levensduur van een gietvloer is een enorm voordeel ten opzichte van andere gietvloeren. In vergelijking met andere typen vloeren zoals laminaat, tegels of een houten vloer, gaat de gietvloer langer mee. Gemiddeld heb je er zo’n 30 jaar plezier van.

De lange levensduur van een gietvloer heeft alles te maken met de technische constructie. De vloer wordt opgebouwd in verschillende lagen, hierdoor ontstaat er een solide systeem. Een gietvloer is naadloos en dus ideaal in onderhoud. Vanwege de vloeistofdichtheid heeft vuil of vocht geen kans om ergens tussen te kruipen of vlekken te veroorzaken.

 

2. Gebruiksvriendelijke voordelen van een gietvloer

Het belangrijkste aan de vloer in je huis is dat het gebruiksvriendelijk is. Je wilt op blote voeten prettig door je huis kunnen lopen zonder oneffenheden te voelen. Zeker wanneer je kinderen hebt of vaak kinderen over de vloer krijgt, wil je die met een gerust hart kunnen laten spelen in je huis. Daarnaast is de gietvloer een echte aanrader in combinatie met vloerverwarming.

3. Veelzijdigheid

Het fijne aan een gietvloer is dat het in elk interieur past. Het is in meerdere kleuren leverbaar en kan dus op elk meubilair worden aangepast. Deze vloer geeft een chique uitstraling aan je interieur, zonder dat je bang hoeft te zijn om eroverheen te lopen. De gietvloer is slijtvast; er mag op geleefd worden.

4. Onderhoud

Naast woonkamer gietvloer is deze vloer ook ideaal om door te trekken naar je keuken of om te plaatsen in je badkamer. Dit alles is een enorme vooruitgang voor hygiëne en onderhoud in je huis. Dat brengt ons meteen bij punt 4: het gemak in onderhoud.

Het vuil is gemakkelijk met een stofzuiger te verwijderen en na te poetsen met een lauwe dweil. Zorg ervoor dat het water niet te heet is bij het schoonmaken van je vloer. Lauw water trekt namelijk mooier op en laat geen droogsporen achter.

5. Voordelen gietvloer – Eén geheel

Tot slot geeft een gietvloer een rustige, complete uitstraling in je huis. Doordat er geen naden of patronen door de vloer lopen, creëer je een mooi geheel waar variabele smaken voor het interieur aan kunnen worden toegevoegd.

Meer weten over gietvloeren in je woning of op zoek naar extra inspiratie? Bekijk onze inspiratiepagina met diverse foto’s of neem contact met ons op voor meer informatie.