Bij Esther en Michel

Een gerealiseerde Solo vloer

“Van een woning uit 1860
​​​​​​​naar een nieuwbouwhuis"

paarhonderd meter


Verhuizen naar een woning die een paar honderd meter verderop staat klinkt misschien niet als logische stap, maar toch zijn Michel en Esther met hun gezin een paar honderd meter verderop gaan wonen. Van een woning uit 1860 naar een splinternieuw nieuwbouwhuis met hetzelfde prachtige wijdse uitzicht. Toen Michel en Esther hoorde dat deze plek vrij kwam twijfelden ze geen moment!

Samen een droomwoning creëren


“Bijna twintig jaar lang woonden we in een huis uit 1860 verderop aan dezelfde dijk”, vertelt Esther. “ Het uitzicht was prachtig, maar stiekem droomden we altijd al van om een moderne eigentijdse woning te ontwerpen.” Toen Michel en Esther hoorde dat de buurman zijn huis in de verkoop ging doen is het balletje gaan rollen. Het huis was aardig verouderd, dus het meest voor de hand liggend was om de woning te slopen en opnieuw op te bouwen. Zo konden ze samen hun droomwoning creëren!

Cementgebonden gietvloer in huis


In hun vorige huis zaten wel elementen die op het wensenlijstje stonden voor het nieuwe ontwerp. Een souterrain, waar voor de kinderen hun eigen ruimte gecreëerd kon worden, een vide en een terras die een verlengde van de woonkamer is. In het ontwerp is er gekozen voor veel ramen, waardoor het binnen buitengevoel voelbaar is. Ook met het inrichten is er rekening gehouden met het dit gevoel. De bank is namelijk zitbaar aan twee kanten, waardoor je ’s avonds kan genieten van het heerlijk haardvuur, maar ’s ochtends rustig een kopje koffie kan drinken en kan genieten van het uitzicht. Ook de keuken is een populaire ruimte van de woning. Aan de bar is het gezin dan ook vaak te vinden. Niet alleen met het uitzicht is rekening gehouden qua bouw, maar ook zijn er materialen gekozen die aansluiten bij de omgeving. Zo oogt de woning ondanks dat het een nieuwbouw woning is warm en levendig. De voorkeur in huis lag op een cementgebonden gietvloer. Zoals net benoemd zijn er tijdens de bouw voor veel natuurlijk materialen gekozen. Zo ook voor de vloerafwerking. Michel en Esther hadden voor in huis hun oog laten vallen op een cementgebonden gietvloer die gemaakt is van Franse mineralen.

De architect adviseerde voor een koele lichtgrijze tint op de vloer zodat je een goeie basis hebt en het warm kunt aankleden. Neem bijvoorbeeld de kastenwand, een warme vergrijsde latenwand die van zichzelf al veel warmte in de woning brengt. In de kastenwand zitten veel functies verwerkt, zoals een werkplek, de hal, bijkeuken en een openhaard. Dit interieur heeft een rustige basis waarbij er enige opvallende objecten, de kopere badkamertegels of de eettafellamp, het geheel chique maken. Voor de begane grond en souterrain is de keuze gevallen op een cementgebonden gietvloer, maar boven is juist gekozen voor een PU Gietvloer. Een rustigere basis voor de slaapkamers en de vloer kon naadloos door gelegd worden in de badkamer. Voor de wanden in de badkamer zijn als eye catcher koperen tegels uitgezocht, met daarnaast een lichtgrijze cementgebonden wandafwerking. Qua kleur is als wandafwerking een lichtgrijze tint uitgezocht met daarop aansluitend een licht grijze op maat gemaakt gietvloer kleur. Een prachtige, sfeervolle en rustige basis hebben Michel en Esther gecreëerd!




En, benieuwd naar meer?


Ben je op zoek naar nog meer gietvloerinspiratie? Bekijk onze inspiratiepagina of neem contact met ons op om de showroom te bezoeken!

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!