Sluiten
Productpagina bekijken

Solo PU Gietvloeren

Solo Minimal

Solo Milestone

Van een Jaren '30 stijl

Tijd voor vernieuwing

Nancy en Sander wonen samen met hun twee tieners Derk en Fenne in een hoekwoning gebouwd in jaren ’30 stijl en kleuren. Na 15 jaar met veel plezier in de woning te wonen was het tijd voor vernieuwing. Nancy is met haar achtergrond interieurstyling veel bezig met interieur en zag nieuwe mogelijkheden. “Het begon er eigenlijk mee dat de keuken wel aan vervanging toe was” aldus Nancy. “De bestaande keuken was een standaard L keuken en iets aan de krappe kant voor ons.”

Zodoende zijn de verbouwplannen bij Nancy en Sander ontstaan. De wens voor een kookeiland was er al lange tijd, maar paste niet met de huidige indeling. Daarnaast ontstond er door het thuiswerken ook een wens voor een extra kantoor en met twee tieners in huis is wat meer leefruimte altijd fijn!

Naar een modern, warm Scandinavische stijl

Nadat er een aannemer was gevonden en de bouwvergunning was goedgekeurd kon het leukste gedeelte beginnen, namelijk de inrichting! Direct was al duidelijk dat Nancy en Sander voor een gietvloer wilden gaan. Jaren hebben ze een eiken houten vloer gehad, maar de strakke moderne uitstraling van een gietvloer sprak hun erg aan. Daarnaast was de combinatie van vloerverwarming ook een voordeel! Na het uitgebreide research van verschillende soorten gietvloeren kwamen zij uit bij een PU Gietvloer. Het voelt prettig aan, ruime keuze uit kleuren, is ideaal met vloerverwarming en de minste kans op scheurvorming bij een aanbouw.

De kleur van de gietvloer bleek de grootste uitdaging

Het uitzoeken van de kleur van de gietvloer was misschien wel het lastigste voor Nancy en Sander. Een grijs tint stond vast, maar tijdens het uitzoeken bleken er heel veel verschillende nuances van grijs te bestaan. Sommige met een groene, bruine, blauwere of toch gelige ondertoon. Allemaal niet waar Nancy naar opzoek was. De Nevada sprong er wel snel uit, een mooie basis grijs tint, maar wel wat aan de lichte kant. De achterkant van het huis is gelegen aan het zuiden en krijgt veel lichtinval. Daarentegen is de voorkant op het noorden. De Nevada werd daarmee vooral aan de achterkant toch aan de lichte kant. “Robbert heeft toen special voor ons 3 iets donkere varianten dan de Nevada gemengd. Thuis met de nieuwe aanbouw hebben we de uiteindelijke kleur gekozen. Een mooie neutrale grijstint die niet te donker, maar ook zeker niet te licht is”.

De woonstijl van Nancy en Sander is modern Scandinavisch met lichte kleuren, maar wel warm. Door gebruik te maken van grijze muren, hout en natuurlijk materialen voelt het warm aan. Het tijdloze aspect was voor Nancy ook van belang. Omdat Nancy zoveel bezig is met interieur kan er in de loop van de jaren ook nog wel eens iets veranderen. Daarom moest de basis goed zijn, waarmee ze weer jaren vooruit kunnen. Dat is zeker gelukt! Meer inspiratie opdoen? Bekijk de Instagram van Nancy of houd onze Instagram in de gaten voor de nieuwste projecten.

Een gietvloer, de oppervlakte, stijl en de kleur ervan zijn natuurlijk erg persoonlijk. Zo ook het budget wat jij er aan wilt besteden. Heb jij vragen over hoe een gietvloer in jouw woning zou staan? Of misschien wil je weten hoeveel jij kwijt zou zijn? Bekijk dan onze blog over de kosten van een gietvloer of neem contact met ons op. We voorzien je graag van passend en persoonlijk advies.

Offerte aanvragen