Betonnen wandafwerking voor in de badkamer

Overweeg een betonnen wandafwerking voor in de badkamer. Niet alleen zorgt dit voor een moderne uitstraling, ook praktisch gezien kan een betonnen wandafwerking voordelen bieden. De betonlook wand is afgewerkt met een Ecoseal toplaag, die de wand vloeistofdicht maakt. Bovendien is deze manier van wandafwerking eenvoudig te combineren met verschillende stijlen. Ter inspiratie bekijken we in dit artikel een aantal voorbeelden.

betonnen wandafwerking in de badkamer

Strak, fris en modern

Met deze strakke, frisse betonnen wandafwerking in de badkamer waan jij je thuis als het ware in een wellness centrum. Met een witte of lichtgrijze afwerking, bereik je een rustgevend resultaat. Tip: speel met het gebruik van planten in jouw badkamer voor het ultieme ‘’spa gevoel’’. Dit zorgt niet alleen voor wat extra kleur, het staat ook nog eens erg stijlvol. Zorg wel dat je deze planten zorgvuldig uitkiest; niet elke plant is bestemd voor de vochtige omgeving van een badkamer.

Landelijk

We kennen de badkamer vaak als witte en steriele ruimte. Kom jij toch wat beter tot rust in een landelijke omgeving? Ga dan voor een robuuste en authentieke afwerking in combinatie met een tegelvloer. Ook warme, houten details doen het goed om een landelijke uitstraling te creëren. Dit zorgt voor een gemoedelijke en aardse sfeer, waarin jij volledig kunt ontspannen.

Donker

In tegenstelling tot het eerste voorbeeld, kan ook een donkere badkamer rustgevend zijn. Het is hiervoor wel van belang dat je beschikt over genoeg ruimte. Een donkere betonnen wandafwerking in combinatie met een donkere vloer, zorgt al gauw dat de badkamer kleiner oogt. Ook daglicht is een belangrijke factor bij het gebruik van enkel donkere kleuren. Mocht je hierover niet voldoende beschikken in je badkamer, dan kun je wellicht beter gaan voor een lichte wandafwerking. Mocht jij wel beschikken over genoeg ruimte en daglicht, dan is deze donkere ruimte perfect voor spa liefhebbers.

Durf!

Durf vooral te spelen met verschillende kleuren en materialen. Zo kunnen drukke prints uitstekend worden gebruikt in de badkamer. Ga jij voor een lekker opvallende tegelvloer, of leg je liever een kleurrijk tapijt neer? Zeker in combinatie met een strakke, betonnen wandafwerking  Ook qua verlichting kun je een creatieve draai geven aan de badkamer. Zo zijn spots geen uitzondering in deze ruimte, maar waarom ga jij niet voor een romantische kroonluchter? Niets is te gek.

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van een betonnen wandafwerking in de badkamer? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!