Betonnen of kunststof gietvloer, welke past het best bij je interieur?

Vele zien en/of weten niet het verschil tussen een betonnen en kunststof gietvloer. Logisch, want op het eerste gezicht lijken de vloeren best veel op elkaar. Daarnaast hebben ze beide de benaming ‘gietvloer’ en kan hierdoor verwarrend zijn. Om je een beter beeld aan te reiken over de twee gietvloeren en de verschillen hiervan, geven wij hieronder een beknopte omschrijving. Daarnaast komt in dit artikel naar voren, welke soort gietvloer het best past binnen diverse interieurstijlen. Zo weet je zeker dat je kiest voor een gietvloer, die bij jouw woonstijl past!

Betonnen gietvloer

De betonnen gietvloer bestaat uit 5 verschillende lagen en bevat cementgebonden mineralen. Hierdoor ontstaat er een robuust effect en natuurlijke feel. Daarnaast is de betonnen vloer te herkennen aan zijn stoere structuur. Het leuke hieraan is dat deze structuur zelf bepaald kan worden. Zo kan deze druk, rustig of hier tussenin gemaakt worden. Harstikke handig, want dit kan aangepast worden op de interieurstijl van je woning.

Het industrieel interieur bevat een stijl die bijzonder goed past bij een betonnen gietvloer. Dit doordat de vloer een rauwe uitstraling heeft en tegelijkertijd clean oogt. Heb je een minimalistisch interieur? Ook dan is de betonnen variant een mooie toevoeging! Kijk hierbij wel naar de verschillende gietvloer kleuren en de structuur die je graag zou willen. De woning moet natuurlijk niet kil en klinisch overkomen. Maar dit is goed op te lossen door te kiezen voor een warme tint.

betonnen gietvloer in huis

Kunststof gietvloer

Gaat je voorkeur uit naar een nog gladdere en strakkere vloer? Kies dan voor een kunststof gietvloer! Deze vloer (ook wel PU gietvloer genoemd) bestaat uit 4 lagen en is samengesteld op basis van plantaardige polyurethanen, ofwel kunststof materialen. Hierdoor oogt de vloer net even iets gladder dan een betonnen gietvloer. Daarnaast kan de PU gietvloer in twee varianten worden uitgevoerd, namelijk de Solo Life of de Solo One. De Solo Life is een menging van twee kleuren, hierdoor ontstaat er een gemêleerd betonlook effect. Je hebt zelf de regie over de drukte van de vloer. De Solo One is een volledige egale vloer zonder enige kleurschakeringen, voor de liefhebber van een volledig mooi en strak canvas.

Door de vele mogelijkheden die de kunststof gietvloer biedt, kan deze bijna met iedere interieur gecombineerd worden. Wel wordt de vloer vaak toegepast in een modern landelijk interieur. Hierbij matcht de vloer namelijk top met lichtbruine hout accenten en robuuste woonaccessoires. Ook in een strak design interieur is de kunststof vloer perfect toe te passen, dit dankzij het naadloze aspect.

kunststof gietvloer voor in huis

Nu je op de hoogte bent van de betonnen en kunststof gietvloeren en de verschillen hiervan, ben je waarschijnlijk razend benieuwd naar ons assortiment! Hiervoor verwijzen we je graag door naar onze gietvloer inspiraties. Wil je meer informatie en/of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op, vraag onze brochure aan en/of kom langs in onze showroom te Lienden!