Een betonnen gietvloer in je interieur? 4 inspirerende ideeën op een rijtje

Ga je je woning opnieuw inrichten? Of net een nieuwe woning binnengetreden? Dan zijn er verschillende keuzes die je moet maken met je inrichting: zoals vloer, muren, decoratie en meubels. De vloer vormt vaak de basis van je interieurstijl. Ook een betonnen gietvloer bepaalt voor een groot deel de woonsfeer. In dit artikel geven we enkele ideeën om een betonnen gietvloer in je interieur helemaal af te maken!

1. Een betonnen gietvloer met bakstenen muur

Het combineren van een naadloze betonnen gietvloer met een robuuste bakstenen muur zorgt voor een zeer contrasterend effect in je interieur. De baksteen muur doorbreekt de strakke stijl en zorgt voor een fijne sfeer. Hoe ruwer en robuuster de stenen zijn, hoe sterker het effect! Een andere tip is het toevoegen van nog meer natuurlijke materialen: zoals houten kastjes of planten.

betonfloor met bakstenen muur
Bron: SoloGietvloeren
betonnen gietvloer met baksteen wand
Bron: SoloGietvloeren

2. Betonnen gietvloer als basis voor een speelse inrichting

Houd je van een speelse en kleurrijke inrichting, bijvoorbeeld met veel verschillende gekleurde stoelen of schilderijtjes? Dan is het ideaal om een betonnen gietvloer als basis te nemen. Omdat de vloer rustig en strak is, heb je veel mogelijkheden om je interieur wat drukker en speelser in te richten. Zo oogt het geheel nog steeds rustig en stijlvol.

betonnen gietvloer met speelse inrichting
Bron: SoloGietvloeren
betonnen gietvloer druk
Bron: SoloGietvloeren

3. Betonnen gietvloer met strak minimalistisch design

Ligt jouw voorkeur juist bij een strak, minimalistisch een modern interieur? Ook dan is een betonnen gietvloer een fijne basis. In onderstaande voorbeelden zie je hoe de gietvloer met een strakke keuken wordt gecombineerd. Het chique design en de betonlook zorgt voor een stijlvolle sfeer.

betongietvloer strak en modern
Bron: SoloGietvloeren
betonfloor strak en modern
Bron: SoloGietvloeren

4. Drie natuurlijke materialen

Hout, beton en staal: een prachtige combinatie voor een sfeervolle én strakke inrichting. Een trend die – terecht – heel populair is, is de combinatie van natuurlijke materialen. Hout, beton en staal geven een mooi contrast en veel warmte in het interieur. Enkele voorbeelden zijn houten balken in het plafond of muur, stalen tussendeuren met glas en je raadt het al: een betonnen gietvloer. Een ander bekend en mooi voorbeeld is de keuken met eikenhouten kastjes en betonnen keukenblad, zoals in de onderste foto.

Kortom, een betonnen gietvloer kan met veel verschillende inrichtingen en stijlen worden gecombineerd. Naast deze ideeën is er nog veel meer mogelijk, bekijk hiervoor vooral onze inspiratiepagina. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een gietvloer in jouw woning? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!