Een betonlook gietvloer vol rust en leven

Een betonlook gietvloer van Solo gietvloeren

Eigen haard is goud waard, zegt men wel. Daar zit wat achter, veel mensen willen van hun huis een zo prettig mogelijke plek maken om te wonen en leven. Daarbij letten ze heel erg op het behang en meubilair, maar ook de vloeren mogen niet vergeten worden. Een goede vloer is stevig, kwalitatief hoogwaardig en toch warm en stijlvol. Als u dit en meer zoekt in een vloer, dan kunt u een betonlook gietvloer van Solo gietvloeren overwegen.

 

De voordelen van een betonlook gietvloer

Een betonlook gietvloer is, zoals de naam al impliceert, een gietvloer die de look van beton goed na kan bootsen. Het voordeel van een betonnen vloer is dat zo’n vloer strak oogt en zo rust in een ruimte brengt. Daarnaast zijn betonnen vloeren erg stevig en betrouwbaar. Ook de zachte, grijze tinten van een betonnen vloer trekken veel mensen aan.

Betonnen gietvloeren zijn echter niet zonder nadelen. Een betonnen vloer kan snel afbrokkelen en, onder andere om deze reden, grof en ongelijk worden. Dat is, zoals u waarschijnlijk al begrijpt, geen prettige vloer om over te lopen. Dat is echter niet het enige nadeel van een betonnen vloer. Ze kunnen namelijk ook koud aanvoelen. In de zomer is dat misschien prettig, maar in de winter is dat totaal geen pretje. Daarnaast kunnen ze, als er geen vochtwerende laag is aangebracht, vochtproblemen geven. Door al deze nadelen zou u bijna gaan denken dat een betonnen vloer de moeite niet waard is.

Gelukkig is er de betonlook gietvloer. Het grote voordeel van de betonlook gietvloer is, simpel gezegd, dat het u alle voordelen van een betonnen vloer geeft zonder de nadelen. Een betonlook gietvloer oogt als beton, maar is eigenlijk gemaakt van kunststof. Daardoor blijft deze vloer egaal en brokkelt het niet af. Bovendien is de vloer vochtbestendig, goed te combineren met vloerverwarming en gemakkelijk schoon te maken.

Wilt u ook alle voordelen van een betonnen vloer zonder de nadelen? Kies dan voor een gietvloer van Solo gietvloeren. Wilt u meer informatie over de betonlook gietvloer, neem dan contact met ons op.