Alles over een gietvloer wat je wil weten

Beton look vloer of gietvloer?

Zoek je naar een beton look vloer? Dan kom je uit bij een gietvloer. Bij veel mensen staat op het woonwensenlijstje zo’n gietvloer bovenaan! Dat komt door de strakke en tijdloze uitstraling. Toch weten veel mensen niet de echte eigenschappen van een gietvloer en zijn er zelfs veel vooroordelen over gietvloeren. Hoe werkt het aanbrengen van een gietvloer? Wat zijn de eigenschappen van de vloer? Want is het nu echt beton of heeft het alleen de betonlook uitstraling? In dit blog vertellen we je alles wat je wil weten over een gietvloer.

Wat is een gietvloer precies?

Een gietvloer heeft de uitstraling van beton, maar in werkelijkheid is het een kunststof gietvloer. Echt beton is qua uitstraling namelijk prachtig, maar brengt wel wat vervelende eigenschappen met zich mee. Het is dik, waardoor je het niet altijd kwijt kan in de woning. Niet flexibel, dus kan scheuren bij temperatuurwisselingen en neemt vocht op. Een gietvloer heeft daarentegen wel de uitstraling van echt beton, maar brengt comfortabele eigenschappen met zich mee. Zo krijg jij dus een unieke en zeker ook mooie beton look vloer
De gietvloer die we hier behandelen is een PU Gietvloer. PU staat voor Polyurethaan, dus een kunststof gietvloer. Het aanbrengen van de gietvloer neem meerdere dagen in beslag. Qua planning wel handig om daar rekening mee te houden. Standaard kan je zeggen dat wij van maandag t/m vrijdag bezig zijn in de woning. Even wat voordelen van een PU Gietvloer op een rijtje;
 • Water en vloeistofdicht
 • Volledig naadloos
 • Prachtige beton look vloer
 • 3 tot 4 mm dik
 • Makkelijk te onderhouden
 • Ideaal in combinatie met vloerverwarming
 • Kan toegepast worden op diverse ondergronden
 • Flexibel en scheuroverbruggend
 • Verkrijgbaar in alle RAL, Sikkens en NCS-kleuren

 

beton look vloer of gietvloer kosten en aanleg

Gietvloer kleuren

Een van de grootste vooroordelen wat betreft een gietvloer kleur is dat alleen grijs mogelijk is. Het tegendeel is waar. Een beton look vloer kan namelijk in iedere RAL, Sikkens en NCS-kleur gemaakt worden. Tuurlijk is een groot deel van de kleuren grijs georiënteerd, maar laat je daar zeker niet door afschrikken. Er zijn nog zoveel soorten grijs. Namelijk, blauw grijs, groen grijs of bruin grijs. En als grijs niet helemaal je ding is hebben wij ook mooie beige of nude tinten ertussen zitten.
Voordat je de kleur kiest is het belangrijk om te weten welk soort gietvloer je voorkeur heeft. Binnen PU gietvloeren is er nog een onderscheid te maken tussen de Solo One en Solo Life.
 1. Solo One: is één egale kleur gietvloer, geen bewerking niks erin. Strakker dan dit ga je de vloer niet krijgen. Life is daar de tegenhanger van.
 2. Solo Life: Deze gietvloer heeft een betonlook effect. Je bepaalt zelf  hoe druk de structuur mag worden. Van rustig tot druk, alles is mogelijk. Het fijne is ook dat je hierbij zelf aanwezig mag zijn om de structuur met de leggers af te stemmen. Zo is iedere gietvloer uniek!

Gietvloer op een bestaande vloer

Een fijne eigenschap van een gietvloer is dat het op diverse ondergronden toegepast kan worden. Afhankelijk van de soort ondergrond zal er natuurlijk een voorbewerking aan te pas komen. Op een zandcement dekvloer kan direct gewerkt worden. Een anhydriet dekvloer moet eerst voorbewerkt worden voordat de gietvloer kan hechten. Dan kan je er ook nog voor kiezen vloerverwarming in te frezen in een bestaande dekvloer. Voordat daar de beton look vloer op aangebracht kan worden moeten de sleuven dichtgezet worden en egaline aangebracht worden. Het fijne voordeel van een gietvloer in combinatie met vloerverwarming is dat je een optimaal rendement gaat hebben. Dit komt door de minimale dikte, 3 tot 4 mm.
Tevens kan een gietvloer ook over tegels of hout (fermacell) heen aangebracht worden. Iedere ondergrond vraagt ook net weer een andere voorbewerking. Daarom komt onze projectleider van te voren altijd de ondergrond inspecteren. Zo staan we nooit voor verrassingen.
beton look vloer gietvloer

Onderhoud van een gietvloer

Omdat een gietvloer mooi naadloos wordt aangebracht is de vloer ook makkelijk in onderhoud. De vloer heeft geen naden of kieren dus vuil kan nergens ophopen. Door het vloeistofdichte karakter van de vloer kan het ook verlengd worden naar de keuken en/of badkamer. Waar je wel rekening mee moet houden; het is een licht poreus product. Dus agressieve stoffen zoals koffie of rode wijn moeten binnen 3 uur opgeruimd worden.

Tenslotte nog wat handige tips voor jouw beton look vloer

Voor langer plezier van je beton look vloer zijn goed gebruik maken van viltjes onder de stoelen noodzakelijk. Geen plak viltjes, maar viltjes die je echt bevestigt onder de stoel. Daarnaast is een grote schoonloopmat ook aan te raden om vuil en zand buiten te houden.
Nog verdere vragen over onze gietvloeren? Stuur een berichtje of neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!