De 5 beste combinaties met een gietvloer

Een nieuwe lente; tijd voor een nieuw interieur. Misschien ga je voor een complete make-over inclusief nieuwe vloer, maar het kan ook zijn dat je al een prachtige strakke gietvloer hebt liggen en op zoek bent naar gave combinaties die jouw interieur een frisse lente-upgrade geven. Hoe dan ook, wij voorzien je graag van inspirerende voorbeelden.

1. Een nieuwe gietvloer en vloerverwarming

Liever geen lelijke radiatoren in huis? Denk dan aan vloerverwarming. Een stijlvolle gietvloer laat zich namelijk zeer goed combineren met vloerverwarming. De speciaal ontwikkelde onderlaag van een PU gietvloer, zorgt ervoor dat de warmte van de vloerverwarming perfect verdeeld wordt voor een gelijkmatige temperatuur. Bovendien profiteer je met een gietvloer van een optimaal rendement doordat de vloer snel opwarmt en de warmte makkelijk afgeeft aan de ruimte eromheen. Hierdoor ontstaat een betere luchtcirculatie en een behaaglijk binnenklimaat. Overigens is ook een betonnen gietvloer prima te combineren met vloerverwarming. Dit vereist echter wel een flinke dosis expertise, omdat een betonvloer minder elastisch is dan een PU gietvloer en dus op de juiste manier aangebracht dient te worden om scheurvorming te voorkomen.

PU gietvloer

2. Een gietvloer in combinatie met hout

Een gietvloer is niet alleen geschikt voor een smetteloos en strak interieur. Sterker nog, het laat zich prachtig combineren met natuurlijke materialen. Een goed voorbeeld is een gietvloer naast een houten vloer. Denk bijvoorbeeld aan een gietvloer in de keuken, die overloopt in een mooie houten tvloer in de woonkamer. Ook een interieur met authentieke houten balken of robuuste houten meubelen doet het goed in combinatie met een gietvloer. Kies dan wel voor wat grotere, stoere objecten met een strakke belijning. Bijvoorbeeld een grote eettafel van onbewerkt hout, met stalen poten en leren eetkamerstoelen.

gietvloer en houten vloer

3. Badkamer gietvloer: baden in luxe

Veel mensen denken bij een gietvloer vaak aan de woonkamer, maar ook in de badkamer is een gietvloer prachtig te combineren. Wat dacht je van een badkamer thuis met de allure van een hotelbadkamer? Compleet met naadloze afwerking, ruime inloopdouche en vloerverwarming. Heerlijk comfortabel en bovendien ook nog eens ontzettend makkelijk schoon te houden. Een gietvloer heeft immers geen naden en voegen waar vuil zich kan ophopen. Dankzij de vele verschillende kleuren, is er altijd wel een badkamer gietvloer die feilloos aansluit bij jouw stijl. Licht, donker of een betonlook? Alles is mogelijk.

Badkamer gietvloeren

 

4. Betrek je wanden bij de vloer met betonnen wandafwerking

Overweeg jij je gietvloer te combineren met een dito wandafwerking? Wij zeggen: doen! Het zorgt voor eenheid in je interieur en je creëert op deze manier een bijzonder ruimtelijk effect. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde lichte tint voor je vloer en de wanden, zodat het lijkt alsof de vloer doorloopt. Of combineer een strakke grijze gietvloer met een levendige betonnen wandafwerking voor een industrieel interieur. Ook voor de badkamer, keuken of toilet is een gietvloer in combinatie met waterdichte betonnen wanden een goed idee. Het resultaat is een prachtige, strakke ruimte die uitstekend schoon te houden is.betonnen wand afwerking

5. Een betonnen gietvloer in combinatie met een bakstenen muur

Een bakstenen muur in je interieur is een trend uit de jaren ’70 die weer helemaal terug is. Zowel echte bakstenen, als een behangprint. Het geeft je woonruimte de look en feel van een hippe New Yorkse loft. Deze trend is perfect te combineren met het ruwe karakter van een betonnen gietvloer. De combinatie van materialen zorgt voor een spannend en contrasterend effect. De bakstenen muur doorbreekt bovendien de strakke stijl van de vloer, zonder dat je het typische industriële gevoel verliest. Zo zorgt deze combinatie voor een aangename sfeer in huis.

betonnen gietvloer

Een gietvloer is dus prima te combineren met verschillende trends en woonwensen. Daarmee is het de ideale basis voor je interieur. Of je nu je woonkamer, badkamer of keuken onder handen gaat nemen. Wil je graag meer informatie of heb je vragen over de verschillende toepassingsmogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.