Alles wat je moeten weten over de Betonnen Gietvloer.

Wat kost een Betonnen Gietvloer / Solo Betonfloor?

De Solo Betonfloor Gietvloer is een cement-gebonden minerale gietvloer. Men associeert dit vaak met kil en koud, de Solo Betonfloor Gietvloer bewijst het tegendeel. Door het aanbod in verschillende kleuren is het juist mogelijk om de Beton (look) Gietvloer wat meer warmte te geven. Daarnaast biedt de Solo Betonfloor veel voordelen.

Beton Gietvloer

Waar sommige vloeren gelegd worden, zoals laminaat, is een gietvloer een vloer die gegoten is. Zo’n vloer bestaat uit meerdere lagen die samen ongeveer drie millimeter dik zijn. De eerste laag is van kunststof die moet zorgen voor een goede hechting tussen de ondervloer en de tweede laag. Deze eerste kleurlaag schetst de structuur die ook wel de betonlook genoemd wordt. De derde laag is de laatste kleurlaag. Vervolgens wordt de Beton Gietvloer gepolijst. Hierdoor wordt de beton structuur zichtbaar en maakt de vloer zo vlak mogelijk. Zodra de vloer de juiste tekening heeft wordt de vloer geïmpregneerd en voorzien van een beschermlaag. Deze beschermlaag wordt aangebracht om de vloer te beschermen tegen krassen en slijtage. Het resultaat van al dit werk is een duurzame vloer die tot 25 jaar mee kan.

Voordelen van een betonnen gietvloer

Een betonnen gietvloer gaat lang mee. Naast de duurzaamheid zijn er nog meer voordelen. Zo passen wij onze voorlagen aan om verscheuring te voorkomen, waardoor het uitermate geschikt is voor nieuwbouwhuizen, waar de vloer nog kan ‘werken’. Tot slot creeërt een gietvloer een industriële look in uw woonkamer, zonder dat het geheel gelijk ‘koud’ aandoet. In tegendeel zelfs.

Het kostenplaatje van een betonnen gietvloer

Het vergt veel kennis en vakmanschap om een gietvloer te kunnen leggen. Daarnaast is er veel voorbereiding nodig, aangezien de ondergrond schoon moet zijn en eventueel ook helemaal effen gemaakt moet worden. De meeste kosten voor een betonnen gietvloer zijn dan ook voor de manuren. Houdt dan ook rekening met € 90 tot € 120 per vierkante meter. De exacte prijs is natuurlijk afhankelijk van het voorbereidende werk en de staat van uw huidige (onder)vloer.

Om u hier een duidelijk beeld van te geven kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Dit kan via onze website: Solo Gietvloeren

Vloeren van een hoge kwaliteit

Een betonnen gietvloer leg je niet zomaar. Voor een hoge kwaliteit moeten de vloeren naadloos zijn en goed hechten op de ondervloer. Dat kan alleen door te werken met pure en zuivere materialen. Daarnaast is het wel zo fijn als dit alles ook op uw ondervloer kan, of het nu beton, hout of anhydriet is. Solo Gietvloeren is een ervaren gietvloerenspecialist met ruim vijfendertig jaar ervaring en veel positieve reviews. Daar zijn wij trots op! Wij werken met passie aan een hoogwaardige en comfortabele gietvloer en adviseren u graag over alle extra mogelijkheden, zoals vloerverwarming. Neem eens vrijblijvend contact met ons op!