De afwerking van een gietvloer in de badkamer; 4 tips

De badkamervloer bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je badkamer. Je wilt dan ook dat de afwerking van zo’n gietvloer in je badkamer naadloos is. Wanneer je keuze uitgaat naar een stijlvolle en praktische optie, is een gietvloer de oplossing. Een gietvloer is namelijk naadloos, makkelijk schoon te houden en goed te combineren met vloerverwarming. Ideaal dus in de badkamer. Kies je voor een gietvloer in je badkamer dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden qua afwerking.

1. Naadloze afwerking bij een gietvloer

Een gietvloer is uitermate geschikt voor een strak afgewerkte badkamer. Dankzij de naadloze afwerking zijn er verschillende stijlvolle combinaties mogelijk waarmee je je badkamer een strakke uitstraling kunt geven. Door de verscheidenheid aan kleuren en materialen kun je jouw badkamervloer precies die uitstraling geven die jij wenst. Creëer bijvoorbeeld een stoere Solo Life (PU betonlook vloer) of een strak geheel door een Solo One. Met Solo Wall kunnen wij zelfs de muur erbij betrekken. Zo loopt de gietvloer naadloos over in de badkamermuur. Nog minder naden en geen voegen waar vuil zich kan nestelen.

2. Zorg dat de ondervloer afloopt

Er zijn wel een paar zaken om rekening mee te houden bij het (laten) leggen van een gietvloer in de badkamer. Zo is het belangrijk dat de ondervloer voldoende afloopt. Het water moet straks natuurlijk wel richting de afvoer lopen. De ondervloer moet dus op de juiste manier aflopen. Als dit niet het geval is, dan zal er eerst een ondervloer gelegd worden voordat de gietvloer kan worden aangebracht. Voldoende afschot is erg belangrijk voor een juiste afwatering in de badkamer.

3. Afwerking douchegoot bij een gietvloer

Laat je een gietvloer aanbrengen in je badkamer dan is het handig om ook even stil te staan bij de afwerking van de douchegoot. Loopt de gietvloer door in een inloopdouche, dan raden wij aan om gebruik te maken van de nieuwe I-Drain Liquid douchegoot. Dit is de ideale oplossing in combinatie met een vloeibare vloerafwerking. De I-Drain Liquid is gegoten uit sterk en duurzaam rvs met Solid Surface kader, wat zorgt voor een 100% waterdichte hechting. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en kunnen je dan ook goed van advies voorzien.

4. Schakel een professional in

Tenzij je zelf een deskundige bent en ervaring hebt op het gebied van gietvloeren, is het aan te raden om een expert in te schakelen. Zo ben je straks verzekerd van een mooie, strakke gietvloer zonder oneffenheden. Zeker in de badkamer en in combinatie met vloerverwarming is een goede afwerking van belang. Een ervaren applicateur heeft verstand van zaken en weet precies welke materialen en afwerking hij moet gebruiken voor een optimaal resultaat. Zo kun jij straks genieten van een prachtig strak afgewerkte gietvloer in je badkamer.

Wil je graag meer weten over de juiste afwerking van een gietvloer in de badkamer? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.