5 zaken waar een goede cementgebonden gietvloer aan moet voldoen

Als je de keuze hebt gemaakt voor een gietvloer, heb je oneindig veel mogelijkheden. Een cementgebonden gietvloer is ├ę├ęn van die mogelijkheden. Een goede keuze, want dit type vloer is makkelijk in onderhoud en zeer duurzaam. Maar dan is het wel belangrijk dat de gietvloer een goede kwaliteit heeft. Hoe verkrijgt jouw gietvloer een goede kwaliteit? Hieronder benoemen we de vijf zaken waar een kwalitatief goede cementgebonden gietvloer aan moet voldoen.

1. Het voorwerk

De kwaliteit van een vloer hangt samen met de ondergrond waar de betonnen gietvloer op wordt aangebracht. Oneffenheden, scheurvorming en zwakke plekken in de ondergrond worden eerst bewerkt, versterkt of gerepareerd. Als dat is gebeurd, is het zaak de hele vloer te laten opschuren zodat de applicateurs de Solo Betonfloor op een volledig vlakke en strakke ondergrond kunnen aanbrengen.

2. De primer

Als de ondergrond eenmaal egaal is, dan is het belangrijk om een goede onderlaag aan te laten brengen. Deze onderlaag zorgt ervoor dat de Betonfloor beter hecht en daarmee ook duurzamer is. De primer is een kunststof laag en is geschikt voor bijna alle ondergronden. De soort ondergrond bepaalt wel de benodigde dikte van de Solo Primerlaag. De primer wordt ingestrooid met zand zodat de hechting van de betonnen gietvloer optimaal is.

3. De toplaag

De applicateurs van Solo Gietvloeren brengen een Grip en een Finish laag aan waarbij je kunt kiezen hoe jouw vloer er uit moet zien. Je kunt kiezen uit verschillende natuurlijke tinten. Deze twee lagen bepalen de look van de betonnen gietvloer. De Griplaag zorgt voor de textuur en bepaalt de look. De Finish is een strakke afwerklaag. Deze cementgebonden mineralen toplagen zorgen voor een robuust effect en een natuurlijke uitstraling. De mineralen worden vermengd met zuivere pigmenten, zo ontstaan heldere kleuren. Het is mogelijk om de gradatie van de structuur zelf te bepalen.

4. Polijst en impregneer

Als deze lagen zijn aangebracht wordt de vloer gepolijst. Door het polijsten van de vloer worden de structuur en de textuur van de Griplaag zichtbaar. Dan komt de look van de Betonfloor pas echt mooi uit. Om de vloer vloeistofdicht te maken wordt deze twee keer geïmpregneerd. Het impregneren zorgt er voor dat de vloer verzadigd raakt. Dit is heel belangrijk, daarmee garandeert Solo gietvloeren een lange duurzaamheid.

5. Topcoat

Voor een langdurig mooie uitstraling is het belangrijk je betonvloer nog te beschermen met een bovenlaag, de topcoat. De vloer krijgt een matte topcoat. Dit beschermt je vloer tegen krasjes en beschadigingen. Deze laag is vuilafstotend en zeer gemakkelijk te reinigen.

Denk je na over een gietvloer? En wil je meer weten over de mogelijkheden van een cementgebonden gietvloer of wil je een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!