5 voordelen van een gietvloer in de keuken

Waar vroeger nog tapijt de meest gekozen vorm van vloer bedekking was, is tegenwoordig de gietvloer steeds meer in opkomst en in de moderne huizen van vandaag niet meer weg te denken. Deze vloer, die niet gelegd wordt maar gegoten, bestaat uit vier verschillende lagen kunststof en werd van oorsprong gebruikt ter bescherming van betonnen ondervloeren.

De kans is groot dat je al eens op een gietvloer hebt gestaan, bijvoorbeeld in een kantoor of een winkel. Wat niet iedereen weet is dat gietvloeren ook uitermate goed geschikt zijn voor in de keuken. Perfect voor bij een modern en strak design, maar ook verrassend mooi bij een meer landelijke inrichting.

 

 

Brandwerend en vloeistofdicht

In de keuken wordt er gekookt en dus in zekere zin met vuur gespeeld. Wanneer er iets mis zou gaan tijdens het klaarmaken van een maaltijd en er een verdwaalde aangestoken lucifer de grond weet te vinden, is er bij een gietvloer geen reden tot paniek; deze is namelijk brandwerend.

Ook bij gemorste koffie, wijn of sappen is er met een gietvloer niets aan de hand – gietvloeren zijn namelijk vloeistofdicht. De vloeistof trekt niet in de vloer en je kunt de vloer ook nog eens gemakkelijk schoonmaken. Wel zo makkelijk, want met name in keukens en badkamers is de kans behoorlijk groot dat je een keer nattigheid op de vloer hebt.

Ruimtelijkheid en vrijheid in stijl

Dat is niet het enige voordeel van deze vloer, zo vergroot het ook de ruimte. Doordat er nergens naden of patronen in de vloer te zien zijn, oogt je keuken een stuk ruimer.

Door de toenemende vraag naar de gietvloer is er de laatste jaren steeds meer variatie mogelijk in stijlen, afwerkingen en zelfs kleurencombinaties. Zo ben je dus niet gebonden aan één stijl, maar kun je jouw keuken naar geheel eigen wensen inrichten.

De gemakken van een gietvloer in je keuken

Steeds vaker kiezen mensen voor een gietvloer in de keuken. De vloer is immers gemakkelijk te onderhouden. Op een plek waar er nog wel eens wat op de grond wil vallen, is het natuurlijk ideaal om even de stofzuiger en dweil over de vloer te kunnen halen.

 

Gietvloeren ,Gietvloer
Gietvloer ©SoloGietvloeren

 

Vooral als ook kinderen hun aandeel willen hebben in het bereiden van die boterham met hagelslag, is het een extra cadeautje dat de vloer geheel naadloos is en dus erg hygiënisch.

Ook vieze resten die je onder je schoenen mee naar binnen loopt, kunnen nergens meer tussen gaan zitten. Gietvloeren zijn namelijk heel gemakkelijk schoon te houden.

De vloer is vochtbestendig en makkelijk te stofzuigen. Bij gebruik van warm water kunnen er sporen ontstaan, daarom wordt er altijd aangeraden om bij het schoonmaken koud water te gebruiken.

Tot slot is de gietvloer slijtvast. Hierdoor is de vloer uitermate geschikt voor intensief gebruik. Wie dus vaak in de keuken te vinden is, hoeft zich geen zorgen meer te maken over de slijtage van dat stuk vloer bij de koelkast of het fornuis. Gietvloeren hebben namelijk een lange levensduur en kunnen tegen een stootje.

Benieuwd naar de mogelijkheden van gietvoeren bij Solo? Bekijk dan onze productpagina. Voor meer inspiratie kun je eens kijken op onze inspiratiepagina met talloze voorbeelden van gietvloeren in woningen en winkels.