5 ideeën voor een stijlvol kantoor interieur met gietvloer

Een gietvloer in huis is mooi, praktisch en in iedere inrichting toepasbaar. Maar wist je dat de vloer tevens ideaal is voor op het kantoor? Naast het feit dat de vloer klasse uitstraalt, oogt het ook schoon, strak en minimalistisch. Dit zijn belangrijke punten omdat een kantoor al snel rommelig overkomt. Je hebt natuurlijk altijd collega’s die net even wat rommeliger zijn dan jij en (kantoor)spullen links en rechts laten slingeren. Ofwel, je wilt graag een stijlvol kantoor interieur met een gietvloer in het kantoor maar je bent nog zoekende naar inspiratie. Geen probleem, dit artikel helpt jou! Wij inspireren je maar al te graag met de 5 onderstaande ideeën.

1. Design

Is jouw huidige kantoorinrichting gericht op design of ben je van plan het zo inrichten? Dit combineert uitstekend met een gietvloer. Doordat een gietvloer strak en fris is, komen de design aspecten goed naar voren. Met name als je kiest voor een lichte kleur, zal het design interieur goed tot zijn recht komen.

2. Creatief 

Verschillende bedrijven maken gebruik van een creatieve uitstraling op het kantoor. Vaak is een creatief interieur in je kantoor erg druk qua meubels en accessoires, maar in deze drukte is een gietvloer perfect en zorgt het voor meer rust. Dit omdat een gietvloer neutraal is en niet veel poes pas bevat. Een juiste combinatie dus!

3. Licht

Een kantoor welke veel buitenlicht en lichte kleuren bevat, heeft van zichzelf al een heldere uitstraling. Nu kun je denken dat dit gecombineerd met een gietvloer, te veel van het goede wordt. Niets blijkt minder waar! Let bij het uitkiezen van een gietvloer wel op de kleur. Natuurlijk kan het iets te clean worden wanneer je kiest voor een witte of andere lichte kleur. Ga dan ook voor een lichte tot medium kleur en een beton gietvloer. De beton gietvloer zorgt voor structuur en breekt zo het lichte interieur.

Kantoor interieur met gietvloer

4. Donker

Een donker interieur op het kantoor komt niet vaak voor, maar is wel erg mooi als je het samenvoegt met een gietvloer. Net als bij het lichte interieur, is het belangrijk dat je bij een donker interieur niet kiest voor een zwarte of andere donkere kleur vloer. Dan wordt de ruimte te donker en gaat het kleiner ogen. Maar welke kleur dan wel? Denk aan een medium kleur die neigt naar het donker. Ook structuur in de vloer is geen verkeerde toevoeging en kies daarom voor de beton variant. Zie onderstaand inspiratiebeeld.

5. Gekleurd

Dit is het laatste inspiratie idee maar zeker niet de minste! Wist je dat een gietvloer ook gegoten kan worden in kleur? Zo niet, bij deze! Alle kleuren zijn mogelijk. Met name erg mooi als het kantoor vrij neutraal is ingericht.

Hopelijk heeft dit artikel bijgedragen aan de keuze van een gietvloer op het kantoor. Heb je toch nog wat vragen of wil je meer informatie? Schroom dan niet en neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder.