4 zaken die je moet weten over een gietvloer

Tegenwoordig is de gietvloer helemaal hot en zie je deze regelmatig voorbij komen in artikelen over woontrends, wooninspiratieboeken, lifestylemagazines en noem het maar op. Maar buiten om dat een gietvloer hartstikke mooi en trendy is, zijn er nog een aantal zaken die goed zijn om te weten. Om je alvorens de aanschaf van een gietvloer hierover juist te informeren, hebben wij hieronder deze vier zaken beschreven. Lees snel verder!

1. Praktisch

Het fijne van een gietvloer is dat het op meerdere aspecten hoog scoort. Zoals eerder gezegd is de gietvloer niet alleen mooi en strak qua uitstraling, de vloer is tevens enorm praktisch qua schoonmaak en onderhoud. Een gietvloer houdt namelijk weinig tot geen vuil vast. Dit omdat het een gladde vloer betreft welke compleet naadloos is. Het enige wat er hoeft te gebeuren is dat je dagelijks de vloer stofvrij maakt met behulp van een stofwisser, stofzuiger of zachte bezem. Daarnaast is het advies om de vloer wekelijks de reinigen met een microvezel vlakmop in combinatie met een zeepvrij reinigingsmiddel voor gietvloeren. Het zeepvrije aspect is van belang omdat je zo strepen en kleverigheid voorkomt.

2. Te combineren met iedere stijl

Door de neutraliteit en strakke elementen is de gietvloer te combineren met iedere woon/interieurstijl. Hierbij hebben we het dan over zowel woningen als bedrijfspanden. Wellicht denk je al snel dat een gietvloer juist goed past bij een strak interieur, dit is absoluut waar. Maar vergis je niet! Ook bij landelijke en creatieve stijlen past de vloer prima. Juist omdat deze stijlen gebruik maken van drukke uitingen, zal de gietvloer zorgen voor meer rust en stabiliteit.

3. De duur van het gieten

Niet iedereen weet het, maar bij het gieten van een gietvloer komt best wat tijd kijken. Helaas is het niet zo dat je bij de aanschaf van de vloer, deze al binnen een week kan verwachten in de woning. Houd er altijd rekening mee dat dit een aantal weken kan duren door de levertijd van de producten. Het aanbrengen van een gietvloer duurt 5 dagen, dit heeft te maken met de verschillende lagen die erbij komen kijken en de droogtijd van iedere laag. Wil je hierover inhoudelijk meer weten? Dan verwijzen wij je graag door naar ons eerder geschreven blog over de opbouw van een gietvloer.

4. Geschikt voor iedere kamer

Bij een gietvloer denken veel mensen vaak dat deze alleen beneden in de woning gegoten kan worden. Niets blijkt minder waar! Weet dat een mooie gietvloer tevens boven in de woning mogelijk is. Denk hierbij dan letterlijk aan alle kamers. Van badkamer tot aan zolder tot aan kinderkamer. Want hoe tof en strak zou het zijn, als de gehele woning is voorzien van eenzelfde soort vloer!

4 zaken die je moet weten over een gietvloer

Zo, nu ben je op de hoogte van alle ins en outs met betrekking tot een gietvloer. Ofwel, je bent klaargestoomd voor de aanschaffing hiervan! Door het ruime aanbod aan gietvloeren kan het kiezen van een juiste gietvloer best moeilijk zijn. Neem dan ook gerust contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat je een goede keuze maakt en de vloer kiest die perfect past bij jouw woning en interieur!